IDEMO ORLOVI, RED JE DA SRUŠITE HRVATE I FRANCUZE! Đerona saopštio spisak rukometaša, čekaju se još Ilić i Sretenović!

    foto: RSS
    Podeli
  • IDEMO ORLOVI, RED JE DA SRUŠITE HRVATE I FRANCUZE! Đerona saopštio spisak rukometaša, čekaju se još Ilić i Sretenović!

Rukometna reprezentacija Srbije krenula je na Evropsko prvenstvo koje će sredinom januara igrati u Budimpešti. Nakon mnogo problema na treninzima uzrokovanim korona virusom, karantina i pozivanja novih igrača, selektor Toni Đerova poveo je "Orlove" ka grupi u kojoj im je neophodno iznenađenje.

Srbija će igrati protiv Ukrajine, Hrvatske i Francuske, samo dve ekipe prolaze dalje, pa je našem nacionalnom timu neophdna jedna pobeda protiv favorita kako bi stigao do druge faze i iz Segedina se preselio u Budimpeštu.

Izazovi će biti veliki, ali Toni Đerona nam je u svom selektorskom mandatu pokazao da ume da pripremi reprezentaciju Srbije za mečeve protiv najboljih svetskih selekcija. Iako je i lider našeg nacionalnog tima preležao koronu tokom priprema, "Orlovi" u mađarsku putuju sa puno optimizma.

Na spisku selektora Tonija Đerone su:

Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić

Što se tiče srpske reprezentacije, negativne testove imaju i Stevan Sretenović i Vanja Ilić, koji bi mogli da se pridruže timu u Segedinu. Njih dvojica će pre putovanja u Mađarsku biti podvrgnuti novim lekarskim testiranjima, nakon čega će biti doneta odluka.

Od ranije je poznato da zbog povrede neće biti prve zvezde tima Petra Nenadića, ali ni Ilije Abutovića, Nemanje Zelenovića i Dejana Milosavljeva.

Srbija će u Segedinu biti smeštena u "grupu smrti", a mečeve prve faze igraće između 13. 17. januara.

Raspored Srbije na Evropskom prvenstvu:

13. januar (18:00): Srbija - Ukrajina

15. januar (20:30): Hrvatska - Srbija

17. januar (20:30): Francuska - Srbija

Gotove sve reprezentacije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj imale su prethodnih dana velike probleme sa korona virusom i velikim brojem zaraženih igrača.

Mondo

Komentari