LEGENDA SVETSKOG RUKOMETA O IZBACIVANJU SRBIJE SA SP! Vujović o odluci EHF: Očekivao sam takvu glupost, TO JE APSURDNA ODLUKA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LEGENDA SVETSKOG RUKOMETA O IZBACIVANJU SRBIJE SA SP! Vujović o odluci EHF: Očekivao sam takvu glupost, TO JE APSURDNA ODLUKA!

Veselin Vujović, trener RK Zagreb, kritikovao je odluke Evropske rukometne federacije (EHF).

EHF je zbog pandemije koronavirusa odlučio da poništi sve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i nokaut fazu Lige šampiona.

Plasman na Svetsko prvenstvu u Egiptu naredne godine obebzedile su ekipe koje su bolje plasirane u dvomeču, pa će tako iz dvomeča Srbija - Slovenija, Slovenci obezbediti vizu.

Što se tiče Lige šampiona, plasman na Fajnal for određen je po sistemu ko je bio najbolji u grupi.

"Za mene je to apsurdna odluka, pre svega zato što će u ovom periodu do Fajnal fora puno igrača promeniti klubove. Sagosen je prvo mesto u grup izborio s PSŽ-om, a na F4 će igrati za Kil, to nema veze sa zdravim razumom. Ako je već takva odluka, neka otvore tržište da igrači mogu cirkulirati i tekom godine. Neka naprave nešto i za dobrobit rukometa, ovo je sada ugurano u termin koji nikome ne odgovara. Doduše, rekao sam i pre da očekujem da će EHF doneti neku glupu odluku", rekao je Vujović za "Index" i dodao:

"Ovo je napravljeno dekretom, bez prava da se iko žali ili pokuša izboriti nešto. Ekipe ili reprezentacije koje su ulagale ili na Evropskom prvenstvu nisu napravile neke rezultate su sada došle u situaciju da nemaju priliku izboriti plasman. Ponavljam, od EHF-a se uvijek može očekivati neočekivano."

Na Svetskom prvenstvu nećemo gledati Srbiju, ali zato hoćemo: Sloveniju, Nemačku, Portugal, Švedsku, Austriju, Mađarsku, Bjelorusiju, Island, Češku i Francusku, kao i Španiju, Hrvatsku, Norvešku i Dansku.

"Šta će reći reprezentacije koje nisu izborile mesto na Svetskom prvenstvu ili klubovi koji su ulagali, a sada nemaju priliku igrati za titulu, to ćemo tek videti".

B92.net

Komentari