MOMIR ILIĆ VERUJE U PREPOROD SRPSKOG RUKOMETA! Imamo igrače koji su vodeć u evropskim klubivima, a tu je i mnogo talentovane dece!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOMIR ILIĆ VERUJE U PREPOROD SRPSKOG RUKOMETA! Imamo igrače koji su vodeć u evropskim klubivima, a tu je i mnogo talentovane dece!

Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je da veruje u preporod srpskog rukometa i da ga ohrabruje činjenica da ima mnogo dece talentovane za taj sport.

Rukometaši Srbije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nastup su završili u grupnoj fazi bez ijedne pobede.

- Nisam ništa komentarisao jer nema mnogo šta da se kaže, osim da nije bilo dobro. O razlozima neuspeha ne mogu da govorim, jer nisam bio unutar nacionalnog tima - rekao je Ilić za sajt Fakulteta za sport, čiji je postao student.

Kritike na rad Rukometnog saveza Srbije bile su oštre, situacija je okarakterisana kao katastrofalna, ali Ilić je ipak optimista, međutim, pre rešavanja problema u koje je zapao srpski rukomet, smatra da treba "da budemo bolji ljudi".

- Verujem u preporod, a ohrabruje me to što imamo mnogo talentovane dece. Nikako ne smemo iz vida da izgubimo to što smo izuzetno talentovana nacija za ovaj sport. Siguran sam da će se stvari promeniti u korist našeg rukometa. Jer, promeniće se treneri, doći će nova generacija koja će decu obučavati savremenom rukometu. To se neće desiti tako brzo, ali promene nabolje su moguće već za tri-četiri godine - rekao je Ilić i dodao:

- Uveren sam da možemo da ostvarimo uspeh, samo je pitanje da li ćemo se i koliko zadržati u vrhu, jer to zahteva ozbiljno planiranje. Ali, verujte mi, imamo dobrih igrača koji imaju vodeću ulogu u svojim klubovima i to je veoma važno.

Najkorisniji igrač (MVP) Evropskog prvenstva 2012. u Beogradu, na kom je osvojeno srebro, poslednje odličje za muški rukomet na velikim takmičenjima, ne krije da obožava posao trenera.

Trenutno je pomoćni trener prvog tima Vesprema, samostalno vodi i selekciju do 21 godine tog mađarskog kluba, a usavršava se na Fakultetu za sport.

- Verujte mi, svakodnevno sam u sali od devet do devet i uživam u svemu tome. Zadovoljstvo mi je da radim posebno sa mladim igračima. Pokušavam da im usadim ubeđenje da su rad i upornost mnogo važniji od talenta. Za mene nema lepše stvari nego kada na terenu vidite da su igrači usvojili neke vaše principe rada i da pokazuju napredak. Ne znam sa čime bih mogao to da uporedim - rekao je bivši igrač Vesprema.

- Ambicije su najveće moguće i to ne krijem. Ništa se po tom pitanju nije promenilo iz vremena dok sam bio igrač. Želim da budem trener u velikom klubu, da osvajam trofeje i, normalno, da, kad za to dođe vreme, budem selektor reprezentacije Srbije - istakao je Ilić.

Njegovu posvećenost trenerskom poslu pohvalio je najbolji rukometaš Evrope Petar Nenadić, koji je izjavio da će Ilić biti vrhunski trener.

- Hvala Petru na tome što je rekao. Međutim, da li ću biti vrhunski trener zavisi od mnogo faktora. Petar vrlo dobro zna kako razmišljam, koliko sam posvećen trenerskom poslu i verovatno je iz tih razloga izjavio to što je izjavio. Mada, da bi se postigao uspeh, potrebno je imati i malo sreće, ali to ne volim da apostrofiram - zaključio je Ilić.


Komentari