ORLOVI, DUEL SA ŠVAJCARCIMA JE FINALE: Nećemo ni da razmišljamo o neuspehu, PLASMAN NA EP NE SME DOĆI U PITINJE!

    foto: RSS
    Podeli
  • ORLOVI, DUEL SA ŠVAJCARCIMA JE FINALE: Nećemo ni da razmišljamo o neuspehu, PLASMAN NA EP NE SME DOĆI U PITINJE!

Rukometna reprezentacija Srbije bila je uspešna u prethodnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na gostovanju u Belgiji, Orlovi selektora Nenada Peruničića pobedili su, a u nedelju (18.00) ih očekuje novi duel, sa Švajcarcima. Meč će biti odigran u dvorani SPENS u Novom Sadu, a najavio ga je Vanja Ilić, levo krilo srpskog nacionalnog tima.

- Pokazali smo u Belgiji da zaista vredimo, da smo odličan kolektiv i da se polako sklapa sve kako treba. Prva utakmica sa Belgijancima nije bila merilo, što smo i pokazali u drugoj utakmici. Čestitao bih momcima na sjajnoj igri, ali to smo ostavili iza sebe. Ne zadovoljavamo se jednom pobedom. Spremamo se za Švajcarce, za utakmicu godine za sve nas. Odmah posle duela u Belgiji imali smo analizu Švajcaraca. Najveći adut im je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, međutim, verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh.

Mlađi od braće Ilić, prenosi portal Srbijadanas, ne želi da se bavi kalkulacijama. Orlove pobeda od šest i više golova vodi na drugo mesto, dok će i minimalna pobeda biti dovoljna za plasman na EP (četiri najbolje trećeplasirane).

- Ne razmišljam o razlici. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a koliko će biti, gol ili 10 golova, nije toliko presudno. Voleli bismo da dobijemo što ubedljivije, da budemo drugi, ali svako od nas bi potpisao bilo kakvu pobedu, samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Ispunjenje tribine SPENS mnogo bi značile...

- Značili bi nam mnogo, iskreno se nadamo da će tako i biti. Imali smo 8.000 navijača u Beogradu protiv jedne od najboljih reprezentacija sveta sa kojom smo remizirali i pokazali da možemo da igramo sa najboljima. Navijači će nam biti vetar u leđa, nikako pritisak, s obzirom da smo u klubovima navikli da igramo u punim halama. Bilo bi lepo da svi zajedno proslavimo plasman - zaključio je Ilić.

Utakmica će biti odigrana u nedelju. Početak u 18 časova.

Mediji/SD

Komentari