ORLOVI OPET NA HRVATE, A TU SU I CRNOGORCI I BELORUSI! Jedno od dva prva mesta u grupi A mora biti naše, NEMA IZGOVORA!

    foto: RSS
    Podeli
  • ORLOVI OPET NA HRVATE, A TU SU I CRNOGORCI I BELORUSI! Jedno od dva prva mesta u grupi A mora biti naše, NEMA IZGOVORA!

Rukometaši Srbije igraće u grupi A u Gracu sa Hrvatskom, Belorusijom i Crnom Gorom, odlučeno je žrebom koji je održan u Beču. Podsetimo, „orlovi” su protiv Hrvata igrali u kvalifikacijama za ovo takmičenje i imaju remi i poraz. U Beogradu je bilo 25:25, a Zadru 27:23. za Hrvatsku.

Čini se da žreb koji je održan u Beču nije bio nenaklonjen našim rukometašima, jer objektivno mogu u grupi da uzmu makar drugo mesto i kvalifikuju se u narednu rundu gde nas čekaju protivnici iz B iC grupe.

Da sve bude još zanimljivje Hrvati upozoravaju da su dobili opasne protivnike.

Tamošnji mdiji upozoravaju da je posljednji put je Hrvatska protiv Crne Gore igrala u kvalifikacijama za Svetskog prvenstvo pre više od godinu dana. U Osijeku je uverljivo pobedila (32:19), ali je izgubila u Podgorici (32:31).

„Kauboji“,piše Index,. Hr, naprimer, moraju biti oprezni jer su Crnogorci srušili u kvalifikacijama olimpijske i svetske prvake Dance, a Belorusija kao gost iznenadila Češku. Srbija je, pišu, već pokazala da može biti nezgodna za Hrvatsku.

U grupi B u Beču igraće Češka, Severna Makedonija, Austrija i Ukrajina. U C grupi u Trondhajmu su Španija, Nemačka, Letonija i Holandija.

D grupa se igra takođe u Trondhajmu, a čine je Francuska, Norveška, Portugalija i Bosna i Hercegovina.

E grupa igra se u Malmeu a i njoj su Danska, Mađarska, Island i Rusija, dok su u F grupi u Geteborgu Švedska, Slovenija, Švajcarska i Poljska.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u narednu fazu. Tada se formiraju dve grupe sa po šest reprezentacija, a dve najbolje idu u polufinale.

Evropsko prvenstvo održaće se u januaru u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, a prvi put će da učestvuju 24 reprezentacije.

Teleks.info/Mediji

Komentari