PERUN SE NADA, ON JE BIO NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU, POVREDA GA JE... Počeo je da trenira, Orlovi držite mu palčeve!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PERUN SE NADA, ON JE BIO NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU, POVREDA GA JE... Počeo je da trenira, Orlovi držite mu palčeve!

Direktor RK Crvena zvezda Nenad Peruničić smatra da je rukometna publika "isčezla", ali da bi voleo da se tradicija gledanja ovog sporta u zemlji ponovo vrati.

Ispred Crvene zvezde su neka lepša vremena. Novi ljudi, novi projekti i nova energija prolazi kroz Ljutice Bogdana u cilju da crveno-beli ponovo postanu moćni.

Nenad Peruničić je tu, nebitno da li je vreme kišovito ili sunčano. U razgovoru sa medijima, bivši selektor rekao je da mu pauza od trenerskog posla prija, ali da je umoran i od rukovođenja klubom, što sada prepušta predsedniku Draganu Škrbiću s kojim smo pričali juče.

"Osim dve i po godine dok je predsednik bio Mirko Butulija, sve godine pre i posle toga bile su neizvesnost po opstanak kluba. Više od decenije je bačeno, u sportskom smislu. Sve pozitivno što smo želeli tada bilo je nerealno. Malo je reći da sam srećan i zadovoljan svim ovim. Velika žrtva je podneta da bismo došli do ovog stanja. Uživam u periodu bez trenerskog posla. Shvatio sam da kada su me deca zamolila da ne budem više na klupi, razumeo sam da su oni proživljavali brojne stresove sa mnom. Prija mi ova pauza. U vođenju kluba sam tu sve ove godine. Dragana sam doveo i predložio shodno njegovom imenu i težini, a smatrao sam i da je trenutak. Nisam zvao nikoga sve ove godine jer sam mislio da nije fer da ga uvlačim u priču vraćanja tuđih dugova. Ovo je čista situacija. Kada sam osetio trenutak, pozvao sam ga da se prodruži da zajedno poginemo sve na viši nivo. Tu je nova krv, ozbiljni sponzori koji nisu iz Srbije niti su na grbači ovih koji pomažu ostale klubove i sportove. Srećan sam. Nigde ne žurimo. Nismo stavili nikakvo optrećenje, ali nadamo se gornjem delu tabele", rekao je Peruničić.

Period iz prethodnih godina obeležila je Vojvodina koja dominira srpskim rukometom. Peruničić smatra da je novosadski klub morao da podigne sebe, a samim tim i domaći rukomet na viši nivo jer su mogućnosti imali. Da smo daleko od najboljih svedoči i EHF lista koja srpske timove stavlja na tek 26. mesto iza liga poput izraelske, grčke...

"Vojvodina, kao finansijski najmoćnija ekipa u zemlji je prethodnih godina imala mogućnost da se nadogradi i da nas predstavi u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Sva ta odustajanja su nas koštala poena... Ne krivim ih da nisu imali želju, ali smatram da su mogli, jer su dominantni. U Novom Sadu su, nemaju Zvezdu i Partizan gde ide najveći deo finansija. Nadam se da ćemo mi u narednim godinama preći tu neku lestvicu. Cilj nam je da se dobro predstavljamo u Evropi".

Prelazni rok za Crvenu zvezdu je završen, ističe on.

"U ovom trenutku jeste. Da li će se u januaru otvoriti neka mogućnost, videćemo. Nama još fali Bujišić, sa Horvatom smo obazrivi, Viktor Matičić koji je takođe imao tešku povredu. Imamo dva, tri igrača na svakoj poziciji i ne brinemo".

On je podsetio ne neke momke koji su napustili tabor crveno-belih u nedavnom periodu, a potom naglasio "zaboravljenog talenta" Milana Jovanovića, čoveka koji nas je odveo u nokaut fazu Evropskog prvenstva 2018. Za, sada dvadesetčetvorogodišnjaka, sve je nizbrdo krenulo upravo pre četiri godine. kada je igrajući za Vojvodinu doživeo povredu ukrštenih ligamenata kolena. Od tada je imao nekoliko operacija, dugih pauza, a trenutno je bez kluba.

"Mi smo zbog povreda izgubili jednog momka koji je, za mene, vrlo poseban rukometaš. To je Milan Jovanović koji je trebalo da bude jedan od najboljih igrača na svetu. Razgovarao sam njegovim menadžerom da prođe neke nove tretmane. Trenutno je u probanju da se vrati. I dalje je jako mlad. Mislim da je to za reprezentaciju jako težak udarac. On je za mene bio kompletan, vanserijski igrač. Voleo bih da se taj momak u nekom trenutku vrati iako je imao teške godine i operacije iza sebe".

"On nije potencijalno pojačanje Crvene zvezde, prosto smo bili u kontaktu dok sam bio selektor. To je igrač kojeg sam ja video kao najboljeg na svetu i kao selektor sam ga video kao predvodnika nove generacije", podseća Peruničić koji je u tom periodu sedeo na klupi reprezentacije.

Poseta u "Šumicama" protiv Dinama bila je zadovoljavajuća, a kako nastaviti trend dolaska navijača?

"Drugo je vreme. Ovo nije vreme navijača koji su svestrani i prate i fudbal i košarku i rukomet. Pre je bio običaj da se sa ekipom putuje... Sad smo u vremenu potpuno fudbalskih navijača. Cela priča dolaska navijača zavisi od fudbalskih klubova, odnosno od njihovog raspoloženja kad Zvezda u fudbalu igra dobro – oni dođu. Ako smatraju da bi trebalo da dođu, neka dođu. Mislim da je priča lepa, kao i podloga", završio je Peruničić.

Sportske

Komentari