REVOLUCIJA U RUKOMETU, GOL SA DESET METARA DA SE RAČUNA KAO DVA, NAPAD OGRANIČITI NA 35 SEKUNDI?! Vujović za radikalne promene!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • REVOLUCIJA U RUKOMETU, GOL SA DESET METARA DA SE RAČUNA KAO DVA, NAPAD OGRANIČITI NA 35 SEKUNDI?! Vujović za radikalne promene!

Rukometni trener Veselin Vujović zalaže se za radikalne promene u rukometu kako bi sport kome je život posvetio ostao konkurentan i atraktivan za publiku. On je u razgovoru za "Sportske novosti" rekao da je njegov konkretan predlog da se gol sa deset metara računa kao dva, što bi dalo priliku ekipama s dobrim šuterima da lakše stignu razliku, pod uslovom da postižu pogotke.

"Moj predlog je da se gol s udaljenosti od 10 metara računa kao dva, čime bi se dala prilika ekipama koje stižu zaostatak. To bi dalo ovoj igri potpuno drugačiju dimenziju, posebno sa šuterske strane", rekao je Veselin Vujović.

Nakon toga trener Zagreba je rekao da bi i rukomet mogao uvesti VAR tehnologiju kojom bi broj grešaka sigurno bio znatno manji.

"Mislim i da napadi ekipa moraju detaljnije da se ograniče i to na maksimalno 30, 35 sekundi. Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Ni VAR tehnologiju nemaju sve fudbalske lige, ali je imaju Liga šampiona i ostala velika takmičenja. Sigurno je da bi se takvim projektom u rukometu smanjio broj grešaka. Ako vidim nešto na terenu, onda bih mogao sudiji da kažem da to proveri, pa ako nisam u pravu neka se to odmah dokaže, a ne da me kažnjavaju i ponašaju se prema meni kao da sam balavac. Greške nisu šala jer mogu uništiti neke ljude", jasan je Vujović.

Novosti

Komentari