RSS PRELOMIO, OVAJ ŠPANAC JE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Toni Đerona preuzuma Orlove, Davida Davisa zakočio Vesprem, otpao i Karlos Ortega!

    foto: RSS
    Podeli
  • RSS PRELOMIO, OVAJ ŠPANAC JE NOVI SELEKTOR SRBIJE! Toni Đerona preuzuma Orlove, Davida Davisa zakočio Vesprem, otpao i Karlos Ortega!

Loš rad dolazi na naplatu. Srbija je izgubila pedigre koji je mukotrpno gradila. Od 2012. godine, kad je plasmanom u finale Evropskog prvenstva doživljen zenit, nije se zaustavio strmoglav pad. NA SP pre dve godine zauzeto je sramotno 18, a u januaru 2019, na Evrooskom prvenstvu, ponižavajuće 20. mesto. Naš muški rukomet je na kolenima.

Jasno je da mnogo toga treba da se menja, ali počinje se, po pravilu, od selektora. Kako saznaje naš portal, španski stručnjak Toni Đerona ima največe šanse da sedne na klupu "orlova"! Sa njim u "paketu" bi stigao i legendarni golman srpskog rukometa Zoran Paša Đorđić.

Nije bilo dileme da li će za selektora muške rukometne reprezentacije da dođe Španac, pošti su u opticaju bila trojica Španaca. Najveće šanse imao je David Davis, ali nije dobio dozvolu Vesprema. U igri je bio i Antonio Karlos Ortega, ali njega koče "administrativni" problemi. Ostao je - Đerona.

Sa njim već uveliko traju pregovori, čeka se kraj pandemije koronavirusa da se pregovori i ozvaniče. Radi se o iskusnom stručnjaku, koji je kroz karijeru imao veze s našim igračima. Kada je Barselona bila šampiin Evrope sa Škrbićem (sadašnji potpredsednik RSS) i Perićem, Đerona je bio u stručnom štabu. Kada se osamostalio i otišao u El Džaiš, golman tog kluba bio je Darko Stanić, a asistent Zoran Đorđić, koji je sa njim bio i kasnije u Tunisu (postali prvaci Afrike). Trenutno je Đerona trener francuskog Šartra, u kojem igra naš reprezentativac Vanja Ilić.

Još kad bi s dolaskom Đerone srpski rukomet krenuo uzlaznom linijom...

Maxbetsport.rs

Komentari