TONI ĐERONA PREUZIMA ORLOVE, SADA I DEFINITIVNO! Španac ima samo jedan zadatak - VRATITI SRBIJU U VRH SVETSKOG RUKOMETA!

    foto: RSS
    Podeli
  • TONI ĐERONA PREUZIMA ORLOVE, SADA I DEFINITIVNO! Španac ima samo jedan zadatak - VRATITI SRBIJU U VRH SVETSKOG RUKOMETA!

Toni Đerona je novi selektor rukometne reprezentacije Srbije. Španski stručnjak se i pre pandemije virusa korona spominjao kao naslednik Nenada Peruničića koji bi mogao da unese promene i osveži srpski nacionalni tim.

Kako saznaje Mozzartsport, dogovor je definitivno postignut i on seda na klupu Orlova čim okolnosti u Evropi to budu dozvolile.

Đerona je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Barselone, da bi prešao u stručni štab prvog tima i istovremeno vodio B tim. Ovom treneru nije nepoznata saradnja sa Srbima. Dok je radio u klubu trenirao je Dragana Škrbića, danas potpredsednikom RSS, a istovremeno se upoznao i sa golmanom Draganom Perićem koji je branio boje Barselone.

Kada je seo na klupu katarskog El Džaiša u timu je imao, tadašnjim srpskim reprezentativcem, golmana Darka Stanića. Španac je aktuelni trener francuskog Šatra, u kom igra srpski bek Vanja Ilić.

Đeronin dugogodišnji saradnik u stručnom štabu je isto Srbin Zoran Paša Đorđić, koji će biti i njegov pomoćnik u reprezentaciji.

Komentari