(VIDEO) NISI TI NIKAKAV BOŽJI PASTIR, TI SI NIŠTA DRUGO DO ZLO! Raspop Miraš Dedeić: Više volim što su dobili Srbiju nego da su prvaci Evrope!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NISI TI NIKAKAV BOŽJI PASTIR, TI SI NIŠTA DRUGO DO ZLO! Raspop Miraš Dedeić: Više volim što su dobili Srbiju nego da su prvaci Evrope!

Gostujući na zagrebačkoj televiziji "Z1" poglavar tzv. Crnogorske crkve Miraš Dedeić imao je veliki broj izjava zbog kojih se o njegovim rečima polemiše na čitavom Balkanu, a među njima je uspeo da istakne i jedno sportsko pitanje.

Naime, nedavno su rukometaši Crne Gore slavili protiv Srbije sa 22:21 na Evropskom prvenstvu, a usled svega što se ovih dana dešava u dve države i brojnih protesta vernika, mnogi su pokušali da meč "udalje" od sporta. Dedeić je pokazao da otvoreno mrzi Srbiju, a dovoljno je poslušati samo jednu rečenicu da bi sve postalo jasno:

- Meni lično je to velika pobeda i više volim što su njih dobili nego da su dobili prvenstvo Evrope - rekao je Dedeić u emisiji.

Miraš Dedeić je drugi po redu kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, a sebe tituliše kao "Arhiepiskopa Cetinsjkog i Mitropolita Crngorskog".

Podsetimo, selekcija Crne Gore igrala je protiv Srbije u zelenim dresovima, što su svi poiznavaoci istorije protimačili kao čistu provokaciju!

Posle toga su slavili pobedu uz zelenu komitsku zastavu!


Režim u Podgorici uporno i agresivno predstavlja komite kao borce protiv navodne srpske okupacije 1918. godine. Nakon Podgoričke skupštine, na kojoj je zelenaška opcija ubjedljivo izgubila, crnogorski komiti zelenaši, podržani od strane italijanske agenture, podigli takozvanu Božićnu pobunu, koja je bila ugušena za svega 48 sati.

„Ostaci te ustaničke vojske su se razbežali kućama, dok je jedan dio pobegao za Italiju, koja je na svojoj teritoriji organizovala njihov prihvat i kasnije vojne kampove u Gaeti i Formiju, sa ciljem njihovog ponovnog ubacivanja u Crnu Goru radi izvođenja gerilskih i diverzantskih akcija. Isto tako, jedan dio pobunjenika (komita zelenaša) poslije sloma Božićne pobune, koji je takođe bio usko povezan sa italijanskom agenturnom mrežom, odmetnuo se u šumu i odatle izvodio gerilske akcije na teritoriji Crne Gore.

Teleks.info

Komentari