(VIDEO) MOMIR DIRIGUJE, PETAR PAN RAZBIJA! Ovakva majstorija nije viđena na rukometnim terenima - BRUTALNO!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MOMIR DIRIGUJE, PETAR PAN RAZBIJA! Ovakva majstorija nije viđena na rukometnim terenima - BRUTALNO!

Mađarski tim slavio u derbiju prvog kola Lige šampiona protiv Parižana sa 34:31. Birljirao Egipćanin Jahija Omar sa 10 pogodaka. Iznenađenje u Bukureštu, Barsa krenula u odbranu trona trijumfom u Flenzburgu

Vesprem je imao očajnu prošlu sezonu, nije se plasirao na završni turnir Lige šampiona, izgubio je primat od Segeda u Mađarskoj, ali zraci sunca stigli su angažovanjem Momira Ilića za trenera giganta iz gradića blizu jezera Balaton. Osvojena je SEHA liga pre desetak dana, a na debiju na klupu Aranđelovčanina u rukometnoj Ligi šampiona, Petar Nenadić i kompanija pobedila su na svom terenu Pari Sen Žermen sa 34:31 (13:17).

Francuski prvak je bio bolji u prvom poluvremenu. Razigrani je bio danski bombarder Mikel Hansen. Gosti su vodili do sredine drugog poluvremena, ali u poslednjoj četvrtini meča fenomenalna partija tima srpskog stručnjaka.

Raspucali su se Egipćanin Jahija Omar i Hrvat Manuel Štrlek. Serijom 5:2 u poslednjih 10 minuta meča, Vesprem je napravio razliku koju je rutinski sačuvao do kraja. Desni bek Omar postigao je 10 golova za pobednički tim, dok je levo krilo Štrlek osam puta zatreslo mrežu pariskih Milionera. Naš as Petar Nenadić je postigao tri pogotka. Sredinom drugog poluvremena postigao je najlepši gol na meču, posle piruete je smanjio prednost gostiju na 23:24 i dao zamajac svom timu u finišu meča.

Domaćin je igrao bez danskog srednjeg beka Rasmusa Luagea koji nije 100 odsto spreman posle teške operacije i skoro godinu dana pauze. Na golu Vesprema, sprski reprezentativac Vladimir Cupara je imao dve uspešne intervencije, dok je odličan bio Španac Korales sa 12 odbrana protiv bivšeg kluba.

U gostujućem timu Mikel Hansen je sedam puta pogodio mrežu domaćina, a Luka Karabatić je dao pet golova. Poznatiji Karabatić, Nikola, upisao se dva puta u listu strelaca. Vensan Žerar nije imao svoje veče na golu, samo dve uspešne intervencije, ali je rezervni čuvar mreže Žentli skinuo devet udaraca domaćim rukometašima.

Za iznenađenje kola pobrinuo se silno pojačani Dinamo iz Bukurešta koji je pobedio na svom terenu Vive Kjelce sa 32:29 (16:12). Domaćin, koga s klupe predvodi nekadašnji trener Barselone Ćavi Paskval, vodio je ceo meč. Poljski šampiona je igrao bez braća Dujšebajev, Aleksa i Danija. Najbolji u redovima Dinama bio je Brazilac, levi bek Raul Nantes, strelac čak 11 golova. Odličan je bio i rumunski reprezentativac Bizau sa sedam pogodak. Za četu Talanta Dujšebajeva debitovao je veliko pojačanje iz Pari Sen Žermena Dilan Nai. Mladi levi bek postigao je pet golova, a najefikasniji je bio Arkadijuš Morito sa sedam pogodaka.

Motor je na svom terenu u Zaporožju lako slomio otpor Porta – 30:27 (15:10). Belorus Bokhan sa osam golova je bio najbolji akter meča. Goste je predvodio Rodriges sa šest golova.

U još jednom derbiju Grupe B Lige šampiona, Barselona je dobila Flenzburg na severu Nemačke sa 25:21. Šampion Evrope je vodio od prvog do poslednjeg minuta meča. Domaćin je pretio u nekoliko navrata, ali Katalonci su sačuvali prednost i pokazali da su i ove sezone prvi kandidati za krunu najboljeg tima Starog kontinenta.

Sjajnu partiju pružio je letošnje pojačanje iz Monpeljea Melvin Ričardson. Levoruki bek, sin legendarnig Džeksona Ričardsona, postigao je šest golova, a jedan više delo je njegovog zemljaka Dike Mema, dok je krilo Aleks Gomez pet puta zatreslo mrežu nemačkog vicešampiona. Fenomenalan na golu bio je kapiten Gonzalo Perez de Vargas, MVP završnog tunira Lige šampiona u junu. Činio je čuda iskusni golman, skinio čak 16 lopti. Odilčan u nemačkom timu bio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamim Burić koji je imao čak 17 odbrana, ali nedovoljno da se sruši šampion Evrope.

Kod domaćina istakli su se Šveđanin Hampus Vane i Danac Mensing sa po šest golova, dok su bekovi Mensah Larsen i Jim Godfridson po tri puta zatresli mrežu desetostrukog prvaka Evrope.

Mozzartsport

Komentari