ATP ODLUKA PROTIV NOVAKA, SRPSKI TENISER JE NAJVIŠE OŠTEĆEN! Rodžer može da slavi, pa i Rafa! OVO ĆE JOŠ VIŠE MOTIVISATI NOLETA!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ATP ODLUKA PROTIV NOVAKA, SRPSKI TENISER JE NAJVIŠE OŠTEĆEN! Rodžer može da slavi, pa i Rafa! OVO ĆE JOŠ VIŠE MOTIVISATI NOLETA!

Čelnici ATP odlučili su da zamrznu poene, odnosno ATP plasman, ova odluka izazvala je veliku polemiku među teniskim svetom. Zamrzavanje znači da se u periodu dok se ne nastavi sezona poeni se neće dirati i neće se računati broj nedelja na prvom mestu.

Ovo ne rečunanje nedelja, posebno ističemo jer bi se Novak Đoković, najbolji teniser sveta, umnogome približio Rodžeru Federeru po broju provedenih nedelja na prvom mestu. Zbog toga ovakva odluka ne ide na ruku Đokovića i većina smatra da se Federer najviše izvukao.

To bi moglo da bude tačno, ali ako gledamo da će Novak igrati još minimum nekoliko godina tenis, gotovo je neizbežno da će rekord Švajcarca kad tad pasti, ako ne ove godine, onda sigurno sledeće.

Portugalski novinar Žoze Morgado ističe da bi Đoković, da nije došlo do prekida sezone, nastavio sa brilijantnim rezultatima.

- Đoković sa svojom formom u 2020. godini verovatno bi osvojio oba Mastersa u Sjedinjenim Američkim Državama i odigrao bi mnogo bolje na sezoni na šljaci. Po mom mišljenju Novaku najviše škodi ova nesrećna situacija - napisao je Morgado.

Takođe je portugalski novinar smatra da ljudi najviše pričaju o Rodžeru zbog nedelja na prvom mestu, međutim Rafael Nadal je upravo taj koji je najviše profitirao ovakvim ishodom.

Da ATP nije zamrzao rang listu, Nadal bi do VImbldona izgubio skoro polovinu poena i sa 9.850 bi pao na svega 4.870. Rafa je pre godinu dana igrao polufinale Indijan Velsa, Monte Karla, Barselone, Madrida, a osvojio je Rim i Rolan Garos, dok je igrao i polufinale Vimbldona. Nadal brani više od pet hiljada poena, uključujući i Vimbldon.

Naravno da bi Nadal imao šansu da popravi rezultat ove godine, ali imao bi i Đoković, koji je slabo odigrao sve do turnira u Madridu. Novak je prethodne godine ispadao u trećem kolu Indijan Velsa, osmini finala Majamija i četvtfinalu Monte Karla, dok je osvojio Madrid i Vimbldon, a igrao je finale Rima i polufinale Rolan Garosa.

Iz ovoga vidimo da bi i srpski teniser branio dosta poena, ali ako uključimo digitron videćemo da Nadal brani oko 500 bodova više od srpskog tenisera.

SD


Komentari