AUU NOVAČE, OVO JE BILO BRUTALNO! ĐOKOVIĆ PRIZNAO DA GA JE NADAL RAZNEO! Odigrao je perfektno, nisam uspeo da pronađem igru!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • AUU NOVAČE, OVO JE BILO BRUTALNO! ĐOKOVIĆ PRIZNAO DA GA JE NADAL RAZNEO! Odigrao je perfektno, nisam uspeo da pronađem igru!

Novak Đoković za RTS sumirao utiske sa tek završenog Rolan Garosa, u čijem finalu je poražen od Rafaela Nadala u tri seta.

Đoković je prvi set izgubio sa 6:0, što je iznenađujuće za najboljeg svetskog tenisera.

"Prva dva seta bilo je tesnih gemova, dosta razmena, mislim da prvi set nije rezultatski daleko od onoga što se dešavalo na terenu. Nadigrao me, nema šta da se priča... Morao sam bolje, nisam uspeo da pronađem igru. Nadao sam se da ću moći da probijem njegov otpor, ali sve je stizao, sve mu je ulazilo, igrao je perfektno", rekao je Đoković za RTS nakon meča.

Novak je čestitao Nadalu i njegovom timu, a zahvalio svima koji su mu, svih ovih godina, pa i danas, pružali podršku.

"Zahvaljujem svima koji prate moju karijeru, koji su gledali ovaj meč – hvala od sveg srca. Nemam puno prilike da igram u Srbiji, nedostaje mi da osetim tu podršku i energiju... Ali znam da je imam, često me je nosila."

Đoković je još jednom istakao da je zahvalan što u, čudnom trenutku za čitavu planetu, ima priliku da se bavi onim što najviše voli.

"Neobičan, težak trenutak za čovečanstvo. Zbunjujuće okolnosti za čitav svet. Mnogo ljudi pati, prolazi kroz krizu, pa sam srećan i zahvalan što mogu da se bavim onim što volim.

Šaljem podršku svim ljudima i nadam se da će pronaći snagu da prebrode ovaj period. Ima važnijih stvari od sporta", rekao je Đoković.

Naredni grend slem turnir je Otvoreno prvenstvo Australije, a Đoković se nada da će se do tada popraviti situacija.

"Nadam se da će biti drugačija situacija u Australiji. Trebalo bi da se igra pred publikom – čeka nas pola stadiona. Mada, tako je bilo i ovde pa su smanjili... Ne znam, kao što rekoh, zbunjujuća je situacija. Posle Amerike, gde nije bilo nikog na tribinama, ovo je osvežavajuće, nemam pravo da se žalim", poručio je najbolji svetski teniser.

RTS

Komentari