AUU, TO NEĆE BITI ISTI TENIS! AUSTRALIJAN OPEN PO NOVIM PRACILIMA! Set se igra do četiri gema, umesto tri, dva seta, na 1:1 igraće se taj-brejk?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • AUU, TO NEĆE BITI ISTI TENIS! AUSTRALIJAN OPEN PO NOVIM PRACILIMA! Set se igra do četiri gema, umesto tri, dva seta, na 1:1 igraće se taj-brejk?!

Ovogodišnje izdanje Australijan opena moglo bi po mnogo osnova da bude smatrano revolucionarnim, a jedan od njih je i najava potencijalne promene samog sistema takmičenja.

Ukoliko pitate gotovo svakog ljubitelja tenisa na svetu da vam kaže nešto o ovom sportu, jedna od prvih stvari jeste da jedan set traje dok neko ne osvoji šest gemova. Ipak, to bi uskoro moglo da postane stvar prošlosti – bar u periodu od 8. do 21. februara, koliko traje takmičenje u Melburnu.

Naime, čelnici prvog grend slem turnira u godini razmatraju mogućnost skraćivanja toka trajanja seta sa šest na četiri dobijena gema kako bi postojala mogućnost da teniseri odigraju i dva meča u danu, u slučaju da dođe do pomeranja usled koronavirusa. Ovo bi mogla da bude tek jedna od mnogih promena koje ćemo videti na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije (na primer, među opcijama je i skraćenje na dva dobijena seta, a u slučaju da bude 1-1 u setovima pobednik bi bio odlučen u taj-brejku).

Nova.rs

Komentari