BEZ VAKCINE NA ROLAN GAROS I VIMBLDON, ALI DA LI ĆE NOVAK MOĆI?! Vajda je uveren da ga nisu slomili – posledice su neminovne, samo jedan je Đoković!

    Podeli
  • BEZ VAKCINE NA ROLAN GAROS I VIMBLDON, ALI DA LI ĆE NOVAK MOĆI?! Vajda je uveren da ga nisu slomili – posledice su neminovne, samo jedan je Đoković!

Novak će igrati i na Vimbldonu i Rolan Garosu, razvoj epidemiološke situacije ide u prilog tome, ali potanje je u kakvom je psihičkom stanju Đoković posle torture u Australiji!

Čovek koji ga najbolje poznaje je svakako Marjan Vajda, a on veruje u svog prijatelja I učenika!

Ističe da je sa Novakom u kontaktu bio putem poruka.

– Pisali smo jedno drugom, nismo razgovarali telefonom. Malo je koristio mobilni telefon, slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je to bila ogromna patnja. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da ga obeleži. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posledice, biće teško vratiti se. To je takođe bila invazija na njegovu privatnost, njegovu porodicu – istakao je Vajda i odgovorio na pitanje šta dalje.

– Nisam komunicirao sa njim otkako je stigao u Beograd. Niko ne zna. Sigurno će objaviti mišljenje za koje misli da je dobro. Jasno je da ga je psihički pogodilo, dugo će ga boleti i teško će mu to izbaciti iz glave. Međutim, svog igrača poznajem veoma dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao poslednju reč u tenisu – zaključio je Marjan Vajda.

U svakom slučaju najnovije najave iz britanskog političkog vrha skreću pažnju da bi u ovoj zemlji uskoro s kovidom moglo da se živi kao da je reč o običnom gripu.

Britanski premijer Boris DŽonson je najavio da se već od 27. januara ukida većina restriktivnih mera, kao što su nošenje maski, rad od kuće i sanitarna propusnica koja neće biti potrebna za noćne klubove i određena velika okupljanja.

Britanski premijer je najavio i da ne namerava da 24. marta produži obavezu izolovanja pozitivnih slučajeva, ističući da "neće pravno obavezivati ljude da se izoluju ako imaju grip", aludirajući na odnos prema kovidu koji bi vlasti mogle da imaju u bliskoj budućnosti.

Istovremeno, s druge strane Lamanša, francuske vlasti tek uvode vakcinalnu propusnicu, ali virus u Francuskoj "kasni" otprilike dve sedmice za Velikom Britanijom, pa je velika verovatnoća da bi i u Parizu uskoro mogli da imaju sličan pristup. Najavljeno je popuštanje određenih mera i u Francuskoj. Eto nade i za Rolan Garos...

Španci takođe najavljuju da će Koronu tretirati kao grip!

Teleks.info/Mediji


Komentari