BRITANCI, OTKAČITE SE VIŠE OD NOVAKA, NETREPELJIVOST PREMA ĐOKOVIĆU NEMA GRANICE: Po njima Srbin ovo nikako nije smeo da uradi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BRITANCI, OTKAČITE SE VIŠE OD NOVAKA, NETREPELJIVOST PREMA ĐOKOVIĆU NEMA GRANICE: Po njima Srbin ovo nikako nije smeo da uradi!

Sasvim uobičajena stvar na teniskom terenu u subotu je postala jedna od centralnih tema u britanskim medijima. Tamošnji "Gardijan" je posvetio veliku pažnju Đokovićevom gestu tokom četvrtfinala protiv Dominika Kepfera, kada je ljutito udarao reket o zemlju dok ga nije slomio.

Uz podsećanje da je ranije ovog meseca diskvalifikovan sa US Opena kada je slučajno pogodio lopticom pomoćnog sudiju, britanski list objavio je da Novak "ponovo pobesneo na terenu" i to je bila centralna teniska "vest" dana u kojem je Rafael Nadal senzacionalno predao titulu u četvrtfinalu protiv Dijega Švarcmana.

Novak je bio posle meča upitan za taj momenat.

- To nije ni prvi, a ni poslednji reket koji ću slomiti u karijeri. Radio sam to ranije i verovatno ću to uraditi opet. Ne želim to da radim, ali kada se desi - desi se. Tako ponekad izbacujem gnev iz sebe i to definitivno nije najbolja poruka koju mogu da pošaljem, pogotovo dok me gledaju mladi teniseri. Definitivno ih ne ohrabrujem da to rade - rekao je Novak posle meča u kojem je napravio još jedan korak ka osvajanju titule.

Naravno, nije samo "Gardijan" taj momenat istakao u prvi plan, već i drugi ostvrski mediji, a među njima i tabloid "San", koji je takođe pisao o "pobesnelom Novaku".

Američki "ESPN" je takođe pisao o tome kao centralnom događaju Novakove pobede, uz konstataciju da je Đoković u Rimu "pokazivao nervozu i pre meča, kada je nekoliko puta 'sevao' pogledom ka sudiji posle nekoliko situacija".

Posle US Opena i nesrećnog izbacivanja koje su i mnogi sportski autoriteti nazvali prestrogim, Đoković će očigledno biti pod posebnom lupom, na svakom svom meču.

Sa druge strane, interesantno je da na stranicama velikih medija nije bilo ni reči o velikom sudijskom gafu u toku istog Novakovog meča, u kojem je arbitar u jednom trenutku rekao "gem za Federera" umesto "gem za Đokovića".

SD


Komentari