DEJVIS KUP SA SRBIJOM I PRVO MESTO NA KRAJU GIDINE! Novak otkrio šta su mu prioriteti narednih meseci!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DEJVIS KUP SA SRBIJOM I PRVO MESTO NA KRAJU GIDINE! Novak otkrio šta su mu prioriteti narednih meseci!

Najbolji teniser na svetu ima dva cilja do početka 2022. godine!

''Prvo mesto na kraju godine je moj cilj. Pored toga cilj mi je i Dejvis kup. U dobroj sam poziciji'', istakao je Đoković.

Ispadanje Danila Medveda sa Indijan Velsa, a zatim i otkazivanje turnira u Moskvi mnogo su značili srpskom tensieru. Sada je gotovo siguran na prvom mestu ATP liste i na kraju godine, čime bi oborio Samprasov rekord.

Legendarni teniser je šest puta završavao godinu kao najbolji na svetu, a Novaku 2021. godina može da bude sedma sa tim učinkom.

Priliku za bodove imaće na mastersu u Parizu gde se trenutno nalazi i nešto kasnije na poslednjem turniru koji se boduje za ATP listu. Završni masters ove sezone igra se u Torinu, a Đoković će protiv najboljih na svetu imati priliku da popravi rezultat iz prethodne sezone kada je igrao polufinale.

Biće mu to pretposlednji turnir u godini jer se nakon njega okreće nacionalnom timu i Dejvis kupu. Potvrdio je selektoru Viktoru Troickom da će sa reprezentacijom Srbije igrati u Insbruku, a ekipe koje prođu grupnu fazu sele se u Madrid gde je završnica turnira. Srbija je u grupi sa Austrijom i Nemačkom koje neće računati na prve zvezde, Dominika Tima i Sašu Zvereva, pa bi ispadanje naše reprezentacije bilo senzacija.

Đoković će već u Parizu početi da se uigrava za taj turnir, jer sa Filipom Krajinovićem igra i dubl konkurenciju. Prethodni put je u parovima igrao u Tokiju, kada je sa Ninom Stojanović došao do meča za treće mesto, ali ga nije odigrao zbog iscrpljenosti.

Ovog puta će biti malo više prostora za kalkulisanje, vremenski uslovi će biti lakši, a i Novak ima dobra iskustva iz Dejvis kupa. rperezentacija Srbije osvojila je to takmičenje pobedom nad Francuskom u Beogradu, a predvođena Đokovićem naša zemlja je bila šampion i premijernog izdanja ATP kupa.

Mondo/Teleks.info


Komentari