DEL POTRO PRED BANKROTOM DUG JE 30 MILIONA! Argentincu povrede srušile karijeru, a novac mu je prokockao...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DEL POTRO PRED BANKROTOM DUG JE 30 MILIONA! Argentincu povrede srušile karijeru, a novac mu je prokockao...

Ako se pogleda godinama unazad, dešavalo se da roditelji unište karijere svoje dece ili ih u neku ruku upropaste finansijski i materijalno.

Novi član takvog društva postao je legendarni Argentinac Huan Martin del Potro, koji iako ne igra godinama, doživeo je drastičan udarac.

Argentinski teniser, osvajač grend slema, kojeg su povrede sprečile da ne napravi mnogo bolju karijeru spram talenta koji ima, tek kada mu je otac Danijel preminuo, saznao je da je došao nadomak – bankrota.

Naime, novinari u Argentini su preneli podatak koji su saznali kroz razgovore sa Huanovim bližnjima, od svega što je zaradio od tenisa ostalo mu je samo 10 odsto!

- Kada mu je otac preminuo, poverioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac jer nije umeo da vodi posao na pravi način. Najviše para je uložio u fabriku cerealija koja je propala - pričao je izvor argentinskih medija.

Nije samo Huanov otac trošio veliki novac.

- Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije prošao dobro - ispričao je Dijego Estevez, jedan od sagovornika medija.

I u Del Potrovom rodnom Tandilu kažu da su svi podaci o dugovima – tačni.

- Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasledio od oca, jedino nemamo podatke o pravim ciframa. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u poseti krajem godine, ali samo jednoj osobi u bolnici koja je tražila da se vidi s njim - otkriva dopisnik iz Tandila.

Del Potrovi advokati nisu želeli da odgovore na pitanja novinara o nasleđenim dugovima.

Prema zvaničnim podacima, Huan Martin je samo od turnira zaradio oko 20.000.000 evra. Nema sumnje da je "Div iz Tandila" i veliki prijatelj Novaka Đokovića dospeo u (bez)izlaznu situaciju.

SD

Komentari