ĐOKOVIĆ IMA VELIKI ADUT U BORBI SA FEDEREROM I NADALOM! Mladi lavovi su sve bliže velikoj trojci, ali još NISU NA NOVAKOVOM NIVOU

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ĐOKOVIĆ IMA VELIKI ADUT U BORBI SA FEDEREROM I NADALOM! Mladi lavovi su sve bliže velikoj trojci, ali još NISU NA NOVAKOVOM NIVOU

Iako je najavljena pauza zbog pandemije virusa korona stigla tek do polovine, počela je u martu a, kako sada stvari stoje, trebalo bi da se završi krajem jula, dežurna tema svih teniskih stručnjaka je ko će najbolje iskoristiti ovo vreme.

"Moje mišljenje je da će najmanje štetiti Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru jer oni znaju koliko su dobri, znaju šta treba da rade i zato ja ne verujem da će u njihovoj doći do pada", objašnjava Nemac da će iskustvo imati veoma važnu ulogu u povratku na teren posle duge pauze za koju niko pouzdano ne zna koliko će trajati.

Ali, ni njima nije isto.

"Federeru i Nadalu će ova pauza doneti više štete nego Đokoviću. Rafa ima samo jedan gren slem trofej manje od Rodžera i mogao je već u junu, osvajanjem Rolan Garosa, da ga stigne. Već 12 puta je pobedio u Parizu, opet bi bio glavni favorit. Federer je neverovatno vitalan ali dogodine puni 40 i sigurno će mu šanse za da osvajanjem još jednog gren slema umakne progoniocima biti manje nego sada", podseća Beker da je Novak najmlađi član velike trojke.

Boris smatra i da se gubitak vremena, pogotovo ako ne bude igre do kraja 2020, neće negativno odraziti na najstarije asove, Rodžera Federera i Serene Vilijems, koji ove sezone slave 39. rođendan.

"Neće to biti izgubljena godina za njih, jer ne samo da nisu trošili svoja tela nego su i dobili vreme da ih oporave. Praktično su dobili jednu godinu karijere. I Endiju Mariju će pauza koristiti jer je dobio vreme da se bez žurbe oporavi od operacije kuka."

S druge strane, Beker priželjkuje i konačan obračun mladih lavova i vodeće trojke.

"Mislim da se taj dan približava. Verovatno je Dominik Tim najbliži jer je u poslednje dve godine odigrao tri gren slem finala", podseća Nemac na poraze Austrijanca od Nadala na Rolan Garosu i Đokovića u Melburnu.

"Protiv Novaka je zimus sjajno igrao mada je izgubio u pet setova. Takođe mi se mnogo dopada Stefanos Cicipas kao i Aleksander Zverev."

Beker ističe i da bi za tenis bilo veoma važno ako mladi teniseri preuzmu vrh dok velika trojka igra, a ne kada se oni povuku.

"Voleo bih da u 2021. gledamo veliko finale u kome će teniser koji ima 22-23 godine savladati nekoga od trojice giganata. To bi značilo da su mladi teniseri toliko podigli svoj kvalitet da mogu da se nose sa najboljima.

Međutim, pitanje je da li će se to odmah desiti.

"Ja nisam optimista po pitanju igranja u ovoj godini, a nisam siguran da je prva gren slem titula mladih tenisera moguća već na Australijskom openu. Za njih je ova pauza veća šteta jer gube sezonu u kojoj mogu mnogo da napreduju."

Sportski Žurnal/Obkektiv


Komentari