ĐOKOVIĆ OTKRIO NAJVEĆI SAN! NE, TO NIJE RUŠENJE FEDERERA! Nole pokazao i koliko je velik čovek, TO ŠTO JE URADIO JE VREDNIJE OD SVAKOG TROFEJA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐOKOVIĆ OTKRIO NAJVEĆI SAN! NE, TO NIJE RUŠENJE FEDERERA! Nole pokazao i koliko je velik čovek, TO ŠTO JE URADIO JE VREDNIJE OD SVAKOG TROFEJA!

Prvi teniser sveta Novak Đoković otkrio je šta mu je prioritet pored rekorda po broju Grend slem titula.

Srpski as je osvajanje olimpijskog zlata označio kao veliki cilj u narednoj godini kada se Igre budu održavale u Tokiju.

Đoković na OI ima samo jednu bronzu, osvojenu u Pekingu 2008, četiri godine kasnije u Londonu za treće mesto je izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra, a onda i od istog rivala u Riju 2016.

To mu je posebno teško palo, što govore i suze nakon eliminacije već u prvom kolu.

"To je moj san, naravno.. Ne želim da budem nezahvalan zbog osvajanja bronzane medalje (Peking 2008), jer je to sam po sebi bio veliki uspeh. Došla sam do polufinala u Londonu (2012), ali sam izgubio, a kasnije i za trećem mesto", podsetio je Novak, a prenosi "Livetennis".

"Uvek pronađem motivaciju da budem u najboljem redu kada predstavljam svoju zemlju, posebno na Olimpijskim igrama, za koje znamo da su najveći sportski događaj na svetu", dodao je.

Posebno mu se dopada koncept sportista na jednom mestu - selu.

"Čast je imati priliku i biti okružen elitnim sportistima. Da ih gledamo kako se takmiče. To je privilegija", zaključio je.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, još jednom je pokazao koliko veliko srce ima.

Đoković se aktivno uključio za pomoć devojčice Sofije Markuljević, koja se leči od retke bolesti - spinalne mišićne atrofije tip 1.

Dobra vest je da je prikupljeno svih 2,4 miliona dolara za lečenje u SAD, a objavljeno je i da je srpski as dao ogroman doprinos celoj akciji.

On je, zajedno sa Miodragom Kostićem, uspeo da obezbedi privatan avion za transfer u SAD.

"Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo uspeli. Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. Hvala Bogu i hvala svim dobrim ljudima koji su podržali našu borbu i dali Sofiji šansu da se bori. Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje", napisano je na više društvenih mreža u akciji "Za Sofijin prvi korak".

"Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbedili privatan avio let do Amerike, jer je njihova pomoć dos?la kao kruna ove akcije za bolji z?ivot nas?e Sofije. Bez njihovog angaz?ovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana", navedeno je.

Plan je da se u najkraćem roku izvrši uplata bolnici u SAD, a onda i krene u proces dobijanja vize za put u SAD.

B92.net/Teleks.info

Komentari