DŽOKER JE TAJ KOJI ĆE STAJATI I SMEJATI SE, kada se završi "zlatna era" muškog tenisa"! Brutalan tekst o Novaku medija iz Australije!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DŽOKER JE TAJ KOJI ĆE STAJATI I SMEJATI SE, kada se završi "zlatna era" muškog tenisa"! Brutalan tekst o Novaku medija iz Australije!

Istina je da je Novak već sada najbolji svih vremena, ali da bi to mogao da potvrdi i brojkama, potrebno je da ima više gren slem titula od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Priliku da se izjednači imaće na Vimbldonu koji počinje danas.

Australijski čuveni "Foks" pisao je o Novaku pred ovaj turnir kao nepopularnom teniseru istakavši da je on najnepopularniji teniski šampion od Ivana Lendla, ali i da njegovi kritičari moraju da se suoče sa realnošću koja im se neće svideti, a to je da je on najbolji na svetu u konkurenciji najjačih.

"Govoreći sa svakim ko će osporiti Novaka Đokovića i njegove karakteristike, veoma brzo ćete naći činjenice i brojke koje će ga u startu zaustaviti u tim osporavanjima", jedna je od rečenica tog teksta.

Pisali su o pobedi Novaka na Rolan Garosu, posebno o meču protiv Nadala gde su istakli da se radi o neverovatnoj stvari, praktično nemogućoj u svetu sporta, a istakli su ne samo da je pobedio Nadala, nego i da ga je "demolirao".

Onda su krenuli i sa brojkama, kako je posle Roda Lejvera jedini koji je osvojio makar dva puta svaki gren slem, kako ima bolji skor u međusobnim duelima sa Nadalom i Federerom, kako ima najviše nedelja na vrhu ATP liste, kako je jedini koji je osvojio sve masters turnire i to dvaput, kako ima 36 masters titula (tu je izjednačen sa Nadalom).

U tekstu su izrazili i bes jer teniski svet predstavlja kao rivalitet Nadala i Federera kao najveći ikad rivalitet viđen u sportu, a ističu i da ih je Novak odavno pretekao.

Poentirali su na kraju:

"Džoker je taj koji će stajati na kraju i smejati se kada se završi ova "zlatna era" muškog tenisa."

Sportske

Komentari