ENGLEZI NAPALI NOVAKA, OD NJIH SE TO I OČEKUJE: Gardijan: "No-vaks" Đoković i opasan pogled na svet!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ENGLEZI NAPALI NOVAKA, OD NJIH SE TO I OČEKUJE: Gardijan: "No-vaks" Đoković i opasan pogled na svet!

Britanski list Gardijan ponovo se osvrnuo na izjavu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića o vakcini protiv korona virusa. Uz podsećanje na razgovor sa srpskim sportistima, u kom je Đoković rekao da je protiv toga da vakcina bude obavezna, u kolumni se navodi da je između "pronalaska utehe u duhovnosti" i potencijalnog "projektovanja opasnih narativa" tanka linija.

U kolumni novinara Tumanija Karajola, pod naslovom "No-vaks Đoković: Zašto njegov duhovni pogled na svet može imati opasnu stranu", podseća se na Đokovićev razgovor sa Endijem Marijem u kom je govorio o svojim dnevnim rutinama, dan pre izjave o vakcini sa srpskim sportistima.

Gardijan u prvi plan stavlja Đokovićevu bezglutensku dijetu, koja mu je pomogla da postane bolji teniser, kao i uticaj trenera Pepea Imaza, koji je koristio "neobične" metode i gotovo govorio o spiritualnim stvarima.

"Očigledno je da je to uspelo u Đokovićevom slučaju. On je prvi teniser sveta, ima 21 meč bez poraza, a juri Nadala (19) i Federera (20) po broju grend slem titula. On ih ima 17. Verovatno će i uspeti u tome, ali njegova duhovnost treba da ostane lična - sve dok nije štetna", piše Gardijan.

Uz podsećanje na razgovor sa srpskim sportistima, u kom je Đoković rekao da je protiv toga da vakcina bude obavezna, novinar Karajol navodi da je između "pronalaska utehe u duhovnosti" i potencijalnog "projektovanja opasnih narativa" tanka linija.

Novinar Gardijana dodaje i da je Đokovićeva supruga Jelena širila viralni video o 5G mreži".

"Pandemija korona virusa pokazala je koliko lične odluke univerzalno mogu da utiču na mnogo ljudi. Đoković je jedan od najpoznatijih ljudi u Srbiji, a suprotstavljanje vakcinaciji nosi veliku opasnost", navodi se uz podsećanje da je srpski teniser ideološki bio protiv operacije lakta, zbog čega se rastao sa trenerom Andreom Agasijem.

"Zvanična medicina je razlog zašto je bol nestala. Pet meseci kasnije je podigao trofej Vimbldona, a već u novembru je bio prvi reket sveta. Na kraju, realnost je pobedila", zaključuje Gardijan.

I sam Novak Đoković se saopštenjem obratio javnosti u kome je istakao: „Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak sveta".

RTS/Teleks.info

Komentari