ENGLEZI SPREMAJU NOVU PAKOST ZA NOVAKA, UČINIĆE SVE DA POMOGNU FEDERERU NA VIMBLDONU! Uzalud vam trud svirači, otresće ga opet Nole....

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ENGLEZI SPREMAJU NOVU PAKOST ZA NOVAKA, UČINIĆE SVE DA POMOGNU FEDERERU NA VIMBLDONU! Uzalud vam trud svirači, otresće ga opet Nole....

Svetski mediji nikako da se pomire sa činjenicom da je Rodžer Federer teniska prošlost, pa se uveliko piše o tome kako je Švajcarac jedan od glavnih favorita za osvojanje ovogodišnjeg Vimbldona.

Nekadašnji svetski broj jedan i donedavno najbolji teniser sveta svih vremena imao je kam-bek posle više od godinu dana pauze, ali se nije proslavio na ATP turniru u Dohi.

O njegovim šansama na nezvaničnom prvenstvu sveta u Ol Ingland klabu govorio je Jevgenij Kafeljnikov, nekadašnji prvi reket sveta i jedan od retkih tenisera koji ima pozitivan skor protiv Federera - 4:2, uključujući i pobedu na jedinom meču u Vimbldonu, u prvom kolu 2000. godine.

- Jedini način da Federer osvoji Vimbldon jeste ako agronomi u Ol Ingland Klabu naprave travu kakva je bila osamdesetih i devedesetih godina, tako da on može da igra servis-volej - napisao je Kafeljnikov na tviteru.

S ovim se slaže i Federerov zemljak Mark Rose, olimpijski šampion iz 1992. godine.

- Vimbldon se više ne osvaja servis-volejom, već s osnovne linije. Ako hoće da osvoji Vimbldon, moraće da pobedi Đokovića, Nadala ili druge igrače iz top 10. Prethodno se s njima može sresti jedino na šljaci - ističe Rose.

S druge strane, trener Simone Halep Daren Kejhil veruje da će trava na Vimbldonu ove godine biti brža nego prethodnih.

- Slažem se da Federeru treba brža trava. US open i Australijan open bili su brži od uobičajenog, a možda i trava bude drugačija nakon što se priprema dve godine. Videćemo - smatra Kejhil.

(Sportklub)

Komentari