FEDERER BRINE NOVAKA I RAFU, OVO IM NIKAKO NE TREBA! Ne žele da baš tada igraju sa za sada najboljim teniserom u istoriji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FEDERER BRINE NOVAKA I RAFU, OVO IM NIKAKO NE TREBA! Ne žele da baš tada igraju sa za sada najboljim teniserom u istoriji!

Rodžer Federer će godinu završiti ispod Danila Medvedeva i tako će da ispusti treću poziciju nakon baš dugo vremena. Prva dva mesta su rezervisana za Novaka i Rafu, a do kraja godine će verovatno Španac ipak preskočiti našeg asa, ukoliko se ne desi neka neočekivana sitaucija. Mala je razlika između trećeg i četvrtog mesta kada je u pitanju tretman na ATP turu, ali se tu ne završava pad vremešnog Švajcarca.

U slučaju da padne na peto mesto slede veće glavobolje za Novaka i Rafu. Naime, u ovom momentu Rodžer ima tek 965 ATP poena više od Dominika Tima, ali do kraja godine treba da odbrani 1.260 na preostala tri turnira!

E, ovde se zapravo krije ključ problema. U slučaju da bude peti Federer će već u četvrtfinalu moći da igra protiv Novaka ili Nadala. I to na svakom mastersu, a gotovo sigurno na grend slem turnirima. Njihov put će sada biti mnogo, mnogo teži.

Zato Đoković i Nadal sada navijaju za čoveka koji je osvojio 20 grend slem titula, jer u slučaju da on podbaci na Australijan openu nekoga čeka prekaljeni veteran i as koji je osvojio više od 100 ATP titula i koji je ubedljivo najviše nedelja (310) proveo na mestu broj 1.

Blic/Teleks.info

Komentari