FEDERER O PENZIJI... NEĆE, MORA DA ZAUSTAVI NOVAKA NA OLIMPIJADI, ALI I... Đoković se sad sigurno trese od straha... AMAN...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FEDERER O PENZIJI... NEĆE, MORA DA ZAUSTAVI NOVAKA NA OLIMPIJADI, ALI I... Đoković se sad sigurno trese od straha... AMAN...

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da je koncentrisan na povratak takmičenjima sledeće sezone, uključujuči i Olimpijske igre u Tokiju

Jedan od najboljih igrača, koje je "beli sport" ikada imao oporavlja se posle druge vezane operacije kolena.

Federer je podvrgnut operaciji kolena u februaru, ali je prošlog meseca rekao da je morao na dodatnu artroskopiju kolena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

Iako su mnogi spekulisali o penzionisanju, Švajcarac je rekao da je koncentrisan na povratak takmičenjima sledeće godine, uključujuči i Olimpijske igre u Tokiju, ali ni ove nije propustio mnogo, jer su takmičenja prekinuta zbog pandemije virusa korona i trebalo bi da se nastave početkom avgusta.

- Osećam se mnogo bolje. Još nisam na nivou da mogu u potpunosti da igram tenis. Zapravo, cilj je da se spremim za narednu godinu, rekao je Federer, odgovarajući na pitanja navijača.

Federer je rekorder sa 20 grend slem titula, ali tokom karijere nije osvojio olimpijsko zlato u singlu, dok je u dublu najsjanije odličje osvojio sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom 2008. u Pekingu.

Zanimljivo je da zlato na OI nema ni Novak Đoković, pa je jasno da je Federeru prevashodni cilj da spreči Srbina da tu medalju doda u trofejni niz.

Blic.rs


Komentari