FEDERER STREPI, NOVAK SPREMAN DA POKORI LONDON I ISPIŠE ISTORIJU! Đoković igra za šestu krunu, na nju čeka pet godina, VREME JE ZA NOVU RECKU!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • FEDERER STREPI, NOVAK SPREMAN DA POKORI LONDON I ISPIŠE ISTORIJU! Đoković igra za šestu krunu, na nju čeka pet godina, VREME JE ZA NOVU RECKU!

Uvod je bio kao iz snova, razradu je pokvario virus sa pipcima u obliku krune, pa je vreme da se mučna, i pre svega neobična godina zaključi kako dolikuje - titulom.

A na nju Novak Đoković na finalnom mastersu čeka već pet godina, još od 2015. kada je u Londonu savladao Rodžera Federera. Prestonica Engleske će i ove godine biti poprište okršaja osam najboljih tenisera na svetu, koji su u pandemijskim uslovima osuđeni na režim "hotel-arena-hotel", kako bi se sprečila bilo kakva mogućnost zaraze virusom korona.

Titulu ću ove godine braniti Stefanos Cicipas, dok će mu glavni izazivači biti Novak, koji se pet puta kitio krunom na završnom turniru u godini (četiri puta uzastopno, 2012-2015), kao i Nadal, koji još čeka trofej na finalnom mastersu ATP tura.

- Uz slemove, ATP finale je najveći turnir u tenisu, najveći izazov jer igraju osmorica najboljih. Imao sam sreće da sam često učesnik, 2008. u Šangaju sam prvi put uzeo trofej, bio je to veliki vetar u leđa, počeo sam da verujem da pripadam vrhu ove igre. Onda pobeda nad Federerom u tesna dva seta 2012. godine, sećam se te bekhend paralele na meč-lopti, tog meča se najviše sećam - prisetio Đoković nekih ranijih detalja na onlajn druženju sa Pitom Samprasom i Timom Henmanom, uoči početka turnira.

Motiv više za našeg tenisera biće i činjenica da će biti u prilici da izjednači rekord Federera (šest) po broju osvojenih titula na ovom turniru. Pored njega i Cicipasa, slast pobede u finalu je od učesnika osetio još i Zverev, dok su ostali (Rubljov, Tim, Medvedev i Švarcman) bez tog priznanja.

RAZLAZ ZBOG NOVCA?

Razlog zbog kojeg je Novak Đoković napustio ATP savet igrača, i osnovao nezavisnu Asocijaciju tenisera (PTPA) zajedno sa Vasekom Pospišilom, jeste želja ATP da sve više novca daje bolje rangiranim igračima u zavisnosti od napretka na turniru, a sve manje onim slabije pozicioniranim koji igraju kvalifikacije i prva kola. To prenosi ugledni švajcarski "Blik" u tekstu pod nazivom "Uzimajte siromašnima i dajte bogatima", i navodi da je ATP već odlučio da Savet sada organizuje oko Rodžera Federera, i za predsedavajućeg postavi Kevina Andersona.

Novosti.rs


Komentari