(FOTO/VIDEO) JA TE VOLIM SRBIJO, BADNJAK I BOŽIĆNA ČESTITKA NOVAKA I EKIPE! Ne postoje reči da opišu ono što su srpski teniseri uradili!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO/VIDEO) JA TE VOLIM SRBIJO, BADNJAK I BOŽIĆNA ČESTITKA NOVAKA I EKIPE! Ne postoje reči da opišu ono što su srpski teniseri uradili!

Srpski teniseri obezbedili su plasman u četvrtfinale ATP kupa već posle dva kola u grupnoj fazi. "Orlovi" su pobedili Francusku sa 2-1 u pobedama i maksimalnim učinkom rezervisali kartu za Sidnej, gde će biti organizovana završnica.

Odlučujući bod Srbiji doneli su u dublu Novak Đoković i Viktor Troicki, koji su napravili iznenađenje protiv Nikole Maua i Eduara Rože-Vaslana.

Đoković i Troicki pobedili su rezultatom 6:3, 6:7 (5-7), 10:3, a nakon meča su čestitali Božić svim pravoslavnim vernicima.

"Želeo bih pre svega da čestitam Božić prisutnim navijačima, kao i svima u Srbiji. Hristos se rodi", izjavio je Troicki, posle čega je nastavio Novak:

"Hvala svima koji su došli na ovaj praznik. Srećan Božić svima i hvala vam što ste ostali ovako dugo – i srpskim i francuskim navijačima. Vi ste prava teniska publika."

Moderator je najboljeg srpskog sportistu upitao da li ima nešto da poruči...

Kapiten Srbije Nenad Zimonjić nije mogao da nađe prave reči da opiše ono što su njegovi momci uradili.

"Sve se svodi na hrabrost i tih nekoliko poena. Francuzi su odigrali vanserijski, imali nekoliko izuzetnih poteza, posebno Nik (Mau). Međutim, Novak i Viktor su bili fantastični i zaslužili su pobedu. Nju su osvojili zahvaljujući ovim predivnim navijačima. Hvala svima, kao da smo igrali u Srbiji", osvrnuo se Zimonjić na gromoglasnu podršku nekoliko desetina Srba u Brizbejnu.

Za kraj, naš tim se okupio, podigao badnjak i počeo slavlje uz čuvenu pesmu "Ja te volim, ja te volim, ja te volim, Srbijo..."

Prvi meč igrali su Dušan Lajović i Benoa Per, srpski teniser je spasao tri meč-lopte, izborio odlučujući set, ali u finišu nije imao snage – 6:2, 6:7 (6-8), 6:4.

Per je doneo vođstvo "trikolorima", pre nego što je Đoković u svom stilu uspeo da izjednači.

Drugi reket sveta je rutinski pobedio Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2 i potom doneo odlučujući bod "orlovima".


Komentari