HAJDE FILIPE, VREME JE DA UZMEŠ SKALP FEDERERU! DUCI SLOMIO EDMONDA, SEPI PREJAK ZA KECMANOVIĆA! Australijan open: dve pobede Srba!

    foto: Fotoilustracija/Printaskrin
    Podeli
  • HAJDE FILIPE, VREME JE DA UZMEŠ SKALP FEDERERU! DUCI SLOMIO EDMONDA, SEPI PREJAK ZA KECMANOVIĆA! Australijan open: dve pobede Srba!

Srpski teniser Filip Krajinović je nadigrao Kventina Alija u maratonskom meču sa 3:2 (7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 7:5) i plasirao se u drugo kolo Australijan opena. U narednom duelu suparnik će mu biti treći igrač na listi Rodžer Federer.

Posle gotovo četiri sata igre Filip Krajinović je uspeo da u dramatičnom finišu petog seta savlada kvalifikanta Kventina Alija.

Od početka meča odvijala se ravnopravna borba u kojoj je Krajinović osvojio prva dva seta u taj-brejkovima, a potom se Ali vraća u meč osvajajući brejkove u naredna dva seta za izjednačenje.

U odlučujućem petom setu Ali je prvi došao do brejka i poveo 4:3, ali je Krajinović odmah uspeo da odgovori ribrejkom da bi potom načinio rezultatski obrt spasivši tri brejk lopte, a onda i osvojivši novi brejk za konačnu pobedu.

U borbi za treće kolo na turniru Krajinović će se sresti sa trećim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

Čelični živci Lajovića, Dušan preokretom do pobede nad Edmundom

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6) u setovima u meču prvog kola Australijan opena.

Dušan se na sjajan način vratio rezultatski u meč, nakon što je kiša isti prekinula juče zbog kiše

Edmund je pre prekida vodio u prvom setu sa 5:2, ali je Lajović uspeo da izjednači na 5:5, a potom u taj-brejku dobije set.

Osvajanje prvog seta bila je injekcija samopouzdanja za Lajovića, koji naredni osvaja sa 6:3. U dva navrata je oduzeo servis rivalu u drugom setu, koji je trajao 43 minuta.

Treći, ispostaviće se i poslednji set je, poput prvog, doneo veliku borbu za svaki poen.

Edmund je konstantno vodio, ali nije uspeo da ostvari brejk, pa ga je Lajović pratio u stopu.

Nakon 12 gemova, brejka nije bilo, pa je pobednika seta i meča odlučio taj-brejk.

Lajović je ponovo bio skoncentrisaniji u odlučujućim momentima seta i nakon ukupno dva sata i 49 minuta tenisa, upisao pobedu nad 65. teniserom na svetu.

U narednom kolu, srpskog tenisera očekuje duel sa boljim iz meča Kolmans - Pupuškin.

Srspki teniser Miomir Kecmanović završio je nastup na Australijan openu, pošto je u prvom kolu izgubio od Italijana Andreasa Sepija 6:4, 6:4, 7:6 (7-3). U drugom kolu sepijev rival biće Sten Vavrinka.

Miomir Kecmanović, koji je trenutno 54. teniser sveta, posle dva sati i tri minuta igre, poražen je od iskusnog Italijana.


Komentari