HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU - ZBOG OVOG JE NAJBOLJI, A MALO KO TO PRIMEĆUJE! Nadala i Federera uredno tuče, ali od Noleta dobija samo po ušima!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • HRVAT OTKRIO NOVAKOVU TAJNU - ZBOG OVOG JE NAJBOLJI, A MALO KO TO PRIMEĆUJE! Nadala i Federera uredno tuče, ali od Noleta dobija samo po ušima!

Borna Ćorić priznaje da voli da igra mečeve da trojicom najuspešnijih tenisera današnjice.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal obeležili su proteklih deceniju i po u svetskom tenisu i teniser iz Zagreba imao je prilike da vidi šta je to što ih čini tako velikim.

Hrvat se sa svom trojicim sastajao do sada ukupno 14 puta, ima četiri pobede i deset poraza.

- Zadivljujuće je igrati protiv njih trojice. Naučio sam mnogo iz tih okršaja. Svaki od njih je posebna priča za sebe - priznao je Ćorić.

Federera je dva puta dobio, kao i Nadala sa kojim ima skor 2:2, ali Novaka Đokovića još nije pobedio, skor je 0:4. Nije osvojio još ni set protiv broja jedan, iako su odigrali nekoliko tesnih mečeva.

U poslednje vreme je dosta radio na riternu, protiv igrača koji odlično serviraju često rizikuje da ranije krene na određenu stranu u pokušaju da predvidi gde će servirati.

- To radim ponekad, protiv velikih servera, po mom mišljenu, pametno je raditi tu stvar. Očigledno, igrači poput Novaka Đokovića i drugih sa sjajnim riternom mogu da čekaju i vide gde će loptica ići, za mene je to teže, tako da biram stranu. Čuo sam za tu 'taktiku' od Agasija kada je igrao mečeve sa Ivaniševićem, to je razlog što sam dosta uspešan u tome - dodao je Borna.

Kao mlad teniser dodaje da ima još mnogo neostvarenih ambicija.

- Voleo bih jednog dana da osvojim pehar u Umagu, na Kroacija openu, to je turnir u mojoj zemlji. Od velikih svakako Vimbldon i Rolan Garos. Ako bih morao da biram između prvog mesta i grend slema, izabrao bih da osvojim slem - zaključio je hrvatski teniser.


Komentari