I AMERI SU UKAPIRALI! NOVAK JE VEĆ NAJVEĆI, FEDERER MOŽE SAMO DA GA MRZI! Đoković je hroničan problem za Švajcarca!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • I AMERI SU UKAPIRALI! NOVAK JE VEĆ NAJVEĆI, FEDERER MOŽE SAMO DA GA MRZI! Đoković je hroničan problem za Švajcarca!

Portal "Tenis Vorld SAD" (Tennis World USA) bavio se pitanjem najboljeg tenisera sveta svih vremena. Novinar ovog specijalizovanog američkog portala autorski tekst započeo je pitanjem da li bi Novaku Đokoviću, prvom igraču na ATP listi, mogli da već sada dodelimo titulu tzv. GOAT.

On smatra da upravo Srbin ima najveće šanse da u naredne dve do tri godine osvoji 'dovoljan' broj Grend slem turnira koji bi mu titulu najvećeg potvrdili definitivno.

Tennis World Usa podseća da je Novak bolji u međusobnim duelima protiv Švajcarca i Španca, te da je sve trofeje u karijeri osvojio upravo u eri njih dvojice, odnosno kao njihov savremenik. Takođe, ističe se da je Đokovićev jedini 'negativni' period u poslednjih deceniju i po bio od US Opena 2016. do osvajanja Vimbldona 2018. godine, odnosno otprilike 18 meseci.

Novinar ovog portala ističe da je teško za očekivati da Novak osvojio sve Grend slem turnire do kraja godine, ali ne i nemoguće, uz napomenu da će najteže biti na Rolan Garosu, gde je Nadal praktično nepobediv i ima 12 titula.

Novinar Lorenco Ćioti dalje napominje Novakovu dominaciju na betonskoj i travnatoj podlozi, te njegovu mentalnu snagu i sposobnost da prebrodi teške situacije.

Tekst se završava konstatacijom da je Novak postao hroničan problem za Rodžera, za koji Švajcarac još uvek nije našao lek.

SD

Komentari