IDEMO NOLE, NAJPRE DEJVIS KUP, PA MELBURN, PA…Đoković izgubio od Federera i ostao bez šanse da godinu završi kao broj 1!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IDEMO NOLE, NAJPRE DEJVIS KUP, PA MELBURN, PA…Đoković izgubio od Federera i ostao bez šanse da godinu završi kao broj 1!

Rodžer Federer savladao je Novaka Đokovića sa 2:0 (6:4, 6:3) i plasirao se u polufinale Završnog mastersa u sezoni. Srpski teniser ostao bez plasmana u polufinale, ali bez prvog mesta na ATP listi na kraju sezone.

Osveta se najbolje servira hladna. Rodžer Federer savladao je Novaka Đokovića u trećem kolu Grupe "Bjern Borg" na Završnom mastersu u Londonu i zadao dvostruki udarac srpskom teniseru.

Švajcarac je u direktnom duelu eliminisao Đokovića sa turnira u Londonu, istovremeno ostavio srpskog tenisera bez prvog mesta na ATP listi na kraju godine.

Rodžer je izgledao mnogo svežije od Đokovića, bio je agresivniji, dok ga je odlično služio servis.

Novak je delovao bezidejno, bez snage i volje da ozbiljnije ugrozi Švajcarčev servis. S druge strane, Rodžer je češće i lakše osvajao poene u Novakovim servis gemovima i po jedan oduzet servis bio mu je dovoljan za laganu pobedu.

Rodžer je došao do 23. trijumf protiv Novaka u karijeri, jedina "uteha" Srbinu može biti što je 26 puta pobeđivao Švajcarca.

Nadal će završtiti sezonu na prvom mestu na ATP listi, a Novaku ostaje da se što bolje pripremi za narednu sezonu i povratak na mesto koje mu pripada – sam vrh svetskog tenisa.

Federer je tako osvojio drugo mesto u grupi, iza Dominika Tima, i u polufinalu će igrazi protiv prvoplasiranog iz Grupe "Andre Agasi", a ko će to biti saznaćemo posle mečeva u petak.

RTS/Teleks.info

Komentari