IMA LI VEĆEG DOKAZA DA JE NOLE NAJVEĆI! Rolan Garos ili Ju-Es open? Rafa bira šljaku, Rodžer beton, a Nole… ON NEĆE BIRATI, igra na svim podlogama!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IMA LI VEĆEG DOKAZA DA JE NOLE NAJVEĆI! Rolan Garos ili Ju-Es open? Rafa bira šljaku, Rodžer beton, a Nole… ON NEĆE BIRATI, igra na svim podlogama!

Rolan Garos ili Ju-Es open? Dilema koja će u nastavku sezone potencijalno staviti mnoge tenisere na muke, pošto su organizatori Rolan Garosa usled pandemije virusa korona odlučili da svoj turnir pomere za kraj septembra (20. septembra - 4. oktobra), samo nedelju dana posle planiranog završetka Ju-Es opena. Mnogi igrači su se žalili na novi datum Garosa, ali takva odluka je bila neminovnost zbog sve veće rasprostranjenosti virusa kovid-19.

- Trebalo bi da vidimo šta će biti sa novim datumom Rolan Garosa, turnir je zasada postavljen na nedelju dana posle Ju-Es opena. Mislim da su bili svesni da to nije najbolji datum, ali odlučili su to pre nego da otkažu takmičenje - istakao je nekadašnji drugi reket sveta, španac Aleks Koreča.

U već poprilično čudnoj sezoni, otkazivnje jednog od četiri grend slema ne bi donelo nikakav boljitak, a Andrej Rubljov smatra da je primenjiva poslovica "bolje ikad nego nikad".

- Bio sam iznenađen objavom da se Rolan Garos pomera, ali sada mislim da je bolje da se igra tada, nego da se ne održi uopšte - rekao je Rubljov.

Ukoliko dođe do takvih misli, Rafael Nadal neće imati dilemu gde da učestvuje. "Kralj šljake" teško da će svoje kraljevstvo u Bulonjskoj šumi zameniti betonom Njujorka, barem prema mišljenju Toda Vuldbridža bivšeg velikana dubla. On, takođe, iznosi mišljenje da bi sličnim putem mogao da pođe i Rodžer Federer, ali on bi svakako pre izabrao Ju-Es open pre Rolan Garosa, pošto mu brža podloga mnogo više odgovara.

U ovom trenutku, možda i jedini kandidat za osvajanje dva uzastopna slema u pet nedelja jeste Novak Đoković, ali ogromno je pitanje u kakvoj će se formi on i ostali teniseri sa Tura vratiti posle isteka suspenzije 7. juna. U normalnim okolnostima, Rolan Garos se održavao dve nedelje pre Vimbldona, pa su teniseri imali 14 dana za oporavak i pripremu za prelazak sa šljake na travu. U ovakvoj situaciji, u kojoj će forma biti veoma upitna zbog trenutne suspenzije, pitanje je koliko će energetskih zaliha ostati da se odigraju dva grend slema u tako kratkom vremenskom periodu.

NEMA ZARADE KADA NE IGRAMO

TENISERE će virus korona udariti i po džepu, pošto je otkazivanjem velikog broja turnira izgubljena i prilika da zarade, pa stoga Andrej Rubljov smatra da je bolje što je Rolan Garos pomeren za kasniji datum, a ne otkazan.

- Mi zarađujemo u zavisnosti od rezultata na turnirima. Ako ne igramo, nema ni novca. Verujem da je ovo dobra vest, jer je Rolan Garos turnir koji nudi veliki novac mnogim teniserima - poručio je Andrej Rubljov.

Novosti.rs

Komentari