IVANIŠEVIĆ OTKRIO KAKO PRIPREMA NOVAKA ZA RAFU I FEDERERA! Gledamo smešni video i UMIREMO OD SMEHA PET MINUTA PRE MEČA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IVANIŠEVIĆ OTKRIO KAKO PRIPREMA NOVAKA ZA RAFU I FEDERERA! Gledamo smešni video i UMIREMO OD SMEHA PET MINUTA PRE MEČA!

Goran Ivanišević govorio je o novom selektoru Dejvis kup reprezentacije Hrvatske i o narednoj sezoni Novaka Đokovića. Images

Hrvatska je na finalu Dejvis kupa u Madridu prošla dosta loše, a svemu je prethodilo otpuštanje selektora par dana pred turnir.

U javnosti se posle Madrida pominjao upravo Ivanišević kao selektor, ali se to neće obestiniti jer Hrvat ne želi da napusti ložu srpskog tenisera.

"Trener sam Novaka Đokovića, ali pričao sam s ljudima iz Saveza, juče smo bili i na drugom sastanku, ali sam ja došao s imenom svojeg kandidata i nadam se da će to izroditi pozitivnim njegovim odgovorom. Pričao sam s njim, malo sam ga nagovarao, igrači ga žele, super je s njima i bitno je da bude dobra atmosfera. Nadam se da će prihvatiti, ako ne, polomićemo ga, haha. Uskoro ćete nadam se od njega saznati. Nije Ivan Ljubičić, to vam mogu reći, obojica smo se pristojno zahvalili na tome. Što se tiče našeg nastupa na Dejvis kupu ispalo je tako kako je ispalo. Da budemo najiskreniji", izjavio je Ivanišević, prenosi "Jutarnji".

Ivanišević nije mogao izbeći pitanje o radu sa Novakom.

"Evo, Novakove pripreme kreću 9. decembra u Monte Karlu, zatim idem s njim 16. decembra za Abu Dabi gde će igrati egzibiciju i ostajem još do Božića u Dubaiju. Onda Marijan Vajda preuzima i ide s njim za Australiju gde će igrati ATP kup. Vajda ide s njim i na Australijan open, dogovorili smo se da ćemo ići svaki na polovinu turnira. Dva Grend slema ja, dva on. Plan je za sada da idem na Vimbldon i US open. Novak je izrazio želju za jednim trenerom na Grend slemu, što je po meni dobro, a i Marijanu je dobro i tako se stvori nekako intimnija atmosfera. Očekivanja su uvek velika, pogotovo kada radiš s igračem kao što je Novak kod kojeg je i samo finale neka vrsta neuspeha. Kako mi je u loži dok ga gledam? Ma, sve se kuva u meni, non-stop su kamere na tebi i moraš da glumiš kao dobro mi je, a poletio bih da mogu. No smiren sam kao trener, iako mi ljudi ne veruju. Moraš da budeš pozitivan i volim to da radim", otkriva Ivanišević.

Hrvat je pričao i o tome kako priprema Novaka za meč.

"Hah, svakako. Sve zavisi kako je on raspoložen. Nekada zajedno gledamo smešni video i umiremo od smeha pet minuta pre meča. Pravilo je da nema pravila. Ali, kada on izađe na teren, nikada nisam video takvu koncentraciju, to je neverovatno, i vidi se zašto je osvojio toliko Grand slamova. Sada će još više da grize u narednoj godini, nakon što je ovu završio na drugoj poziciji. Ali imamo sjajan odnos generalno, kao uostalom i s Vajdom, pričam Novaku i svoje anegdote iz karijere. Hvala Bogu ima na Jutjubu videa pa onda on gleda i umire od smeha. Zaista je fenomenalna saradnja, a jako puno pomažu mentalitet i jezik", zaključio je nekada drugi teniser planete.

B92.net

Komentari