KAKO JE NOVAK ODRAO FEDERERA - FINALE VIMBLDONA JE NAJBOLJI MEČ U ISTORIJI! Bilo je bolno, Đokoviću treba odati priznanje, bio je neverovatan!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • KAKO JE NOVAK ODRAO FEDERERA - FINALE VIMBLDONA JE NAJBOLJI MEČ U ISTORIJI! Bilo je bolno, Đokoviću treba odati priznanje, bio je neverovatan!

Švedska legenda tenisa Stefan Edberg se posle gotovo tačno godinu dana prisetio finala Vimbldona iz 2019. godine.

Tada je Novak Đoković u epskom meču savladao Rodžera Federera sa 3:2 u setovima, a u petom se igralo do taj-brejka za 13:12.

Takođe, Švajcarac je imao dve meč-lopte, koje je Đoković na spektakularan način spasio kada su svi već mislili da je gotovo.

Zbog svega što se dešavalo tada na Centralnom terenu Ol Ingland kluba u Londonu, Edberg smatra da je gledao najbolji meč u istoriji tenisa.

"Bio je to potresan meč u kojem je bilo svega i najbolji je koji sam ikada gledao. Od prvog do poslednjeg poena je kvalitet udaraca bio neverovatno visok. Žao mi je Federera, uradio je sve što je potrebno za pobedu i zaslužio je dve vezane meč-lopte", prisetio se bivši trener Federera i nastavio:

"Niko na Centralnom terenu nije pomislio da bi mogao izgubiti, tačnije da ispusti pobedu. To se, međutim, desilo. Bilo mi je bolno kao Rodžerovom prijatelju, ali Đokoviću treba odati dužno priznanje. Uradio je nešto neverovatno, ceo meč je bio neverovatan. Bio je to najkvalitetniji tenis".

U poređenju sa okršajem Džona Mekinroa i Bjorna Borna, "pobedu" ipak odnosi prošlogodišnja borba za pehar na Vimbldonu.

"Finale iz 1980. između Mekinroa i Borga je večiti teniski klasik, gledao sam ga kao dete, ali je prošlogodišnje finale najkvalitetnije je u istoriji", poručio je Edberg.

B92.net

Komentari