KO ĆE UZETI ROLAN GAROS?! NOVAK, NARAVNO! Teniski stručnjaci nemaju dilemu, posle Rima niko ne može protiv Đokovića...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • KO ĆE UZETI ROLAN GAROS?! NOVAK, NARAVNO! Teniski stručnjaci nemaju dilemu, posle Rima niko ne može protiv Đokovića...

Rolan Garos počinje za nedelju dana, a Novak Đoković će pokušati da po treći put u karijeri postane najbolji na pariskoj šljaci i time svaku grend slem titulu osvoji bar po tri puta.

Ima Novak sjajnu uvertiru pošto je pobedio na turniru u Rimu, nakon što je savladao grškog tenisera, Stefanosa Cicipasa.

Pol Meknami, nekadašnji direktor Australijan opena, ali i mnoga druga istaknuta imena, smatraju da je Novak Đoković favorit za pehar u Parizu.

– Novak Đoković je osvojio Rim bez izgubljenog seta. Impresivno. Uz svo dužno poštovanje nasledniku Karlosu Alkarasu, čije vreme će tek doći, favorit za Rolan Garos mora da bude ‘broj jedan’ – konstatovao je Meknami.

Slično je reagovao i nekada drugi igrač sveta, Španac Aleks Koreča.

– Novak Đoković je trijumfovao u Rimu i tako pokazao svoju kandidaturu za Rolan Garos. Biće to spektakularan turnir – smatra Koreča.

I bivša broj jedan, Amerikanka Kris Evert, ima slično mišljenje.

– Nije trebalo mnogo vremena Novaku Đokoviću da mu se vrati briljantna igra – poručila je Kris Evert.

Inače, Novak je tako psotao najstariji osvajač Rima. Novaku je ovo pošlo za rukom u momentu kada ima 34 godine, 11 meseci i 23 dana.

Dosadašnji rekorder, kada je ovaj parametar u pitanju, bio je Rafael Nadal sa 34 godine, 11 meseci i 13 dana. Špancu je to pošlo za rukom prošle sezone, kada je u meču za trofej bio bolji upravo od Đokovića.

Takođe, Novak je Rafi pobegao kada su u pitanju Masters titule – ima ih 38, dve više od velikog rivala.

Meridiansport

Komentari