KO POSLE OVOG MRZI NOVAKA NIJE NORMALAN! Noletova dobra dela u korist Srbije se nebrojena - hejteri, ućutite!

    Podeli
  • KO POSLE OVOG MRZI NOVAKA NIJE NORMALAN! Noletova dobra dela u korist Srbije se nebrojena - hejteri, ućutite!

Ovog petka se pojavila vest da je Novak Đoković poklonio 1.000.000 dolara državi Srbiji u respiratorima koji dolaze iz Kine i delom iz Nemačke! Tim povodom pportal Espresso je odlučio da podseti Srbe na sve Novakove dobrotvorne akcije, a kojih je bilo zaista mnogo. Tekst prenosimo u celini!

Otkako je počeo da se bavi ovim sportom, tačnije, otkako je počeo njegov nezaustavljivi uspon na ATP listi, Srbija je uvek bila na prvom mestu, kada je u pitanju bilo kakva novćana ili bilo koja druga vrsta pomoći.

Tako da, vreme je da vas podsetimo svih njegovih dobrih dela od ranije:

Nakon osvajanja turnira u Rimu Novak je celu nagradu od 500.000 dolara dao za poplave u Srbiji, a preko Fondacije Đoković još preko 100.000 dolara.

U to vreme Novak je izneo kritiku na račun svetskih medija da malo izveštavaju o poplavama, BBC je prvi reagovao na njegove reči i pokrenuo medijsku priču o poplavama u Srbiji.

Nakon osvajanja turnira u Indijan Velsu Novak je dao 100.000 dolara za manastir Gračanicu i otkup zemljišne parcele Padalište. Manastir je morao odmah da otkupi parcelu inače bi zauvek bila otuđena od manastira.

Novak je naterao jednog od svojih glavnih sponzora, japansku kompaniju „Uniklo“ da svoj humanitarni fond usmere na Srbiju, kao i pomoć izbeglicama koje su išle kroz Srbiju.

Fondacija Đoković donirala je 750 000 dolara za program invoativnih usluga koje će smanjiti rizik za nepotrebno razdvajanje porodice i institucionalizacije dece.

Novakova Fondacija se posebno bavi pomoći deci, vrtićima, školama, porodicama sa mnogo projekata: renoviranje vrtića „Leptirić“ u Dimitrovgradu, dečiji seminari u čast Nikole Tesle u Beogradu, adaptacija dečijeg pozorišta „Boško Buha“, izgradnja teniskog terena za decu u Priboju, projekat „Školice života“ u kojem se obnavljaju vrtići širom Srbije u ekonomski slabijim sredinama, renoviranje vrtića „Bubamara“ u Novom Sadu, organizovanje eskurzija i izleta za decu u okviru projekta „Drugarijada“, doniranje knjiga deci povodom Svetskog dana knjige, donacija biblioteci igračaka u Kragujevcu, donacija bicikala deci iz ugroženih područja, novogodišnji paketići za decu iz hraniteljskih porodica, kabinet fizike za osnovnu školu „Laza Lazarević“ i mnogi drugi brojni projekti.

Novak je uspeo da u okviru njegovog humanitarnog fonda Srbiji pomaže i veliki ruski biznismen i dobrotvor, Genadij Timčenko.

Novak je pomagao manastire Hilandar i Svete Arhangele kod Prizrena i učestvovao u stipendiranju dece, posebno dece sa Kosova i Metohije.

Donirao je pomoć deci ometenoj u razvoju u Banja Luci, kao i pomoć za zemljotres u Kraljevu.

Dao je najveću pojedinačnu donaciju za operaciju male Tijane.

Donirao je 3.000.000 dinara za odlazak naših sportista na Specijalnu olimpijadu.

I u prethodne četiri godine Srbin je radio svašta za svoju zemlju, ali smatramo da nema potrebe sada da nabrajamo sve.

Tako da, svi oni dušebrižnici koji smatraju da Novak nije dovoljno pomagao, mogu samo da pročitaju ovaj tekst kad god pomisle da je Đoković dužan da "plati porez" ili nešto slično iz repertoara isfrustriranih kucača komentara na društvenim mrežama. Sve će im se samo "kasti".

Espresso.rs

Komentari