KRAJ ZA FEDERERA, RODŽER NIJE LIČIO NA SEBE, ako je ovo sve što može bolje da se penzioniše! DA JE NALETEO NA NOVAKA, bilo bi dva puta po krompir!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KRAJ ZA FEDERERA, RODŽER NIJE LIČIO NA SEBE, ako je ovo sve što može bolje da se penzioniše! DA JE NALETEO NA NOVAKA, bilo bi dva puta po krompir!

Rodžer Federer, švajcarski teniser, izgubio je u drugom kolu turnira u Dohi od Nikoloza Basilašvilija sa 2:1 u setovima, posle preokreta - 3:6, 6:1, 7:5.

Aktuelni rekorder po broju osvojenih Grend slem trofeja, zajedno sa Rafaelom Nadalom, neslavno je okončao svoj povratak na teren.

Federer je više od 400 dana bio van takmičenja zbog povreda i operacija, u prvom povratničkom meču je pobedio, ali njegovo slavlje nije dugo trajalo.

Basilašvili je uspeo da mu nanese poraz, iako je Federer poveo sa 1:0 u setovima.

Švajcarac je do vođstva stigao jednim brejkom, u četvrtom gemu prvog seta i činilo se da bi mogao lako do pobede, s obzirom na to da je u devetom gemu trećeg seta propustio meč loptu.

Basilašvili je otklonio tu opasnost, napravio brejk i ostvario veliku pobedu, a u polufinalu će igrati sa Tejlorom Fricom, koji je prethodno pobedio Denisa Šapovalova.

Mladi Kanađanin nije uspeo da opravda ulogu favorita, ali i dalje ostaje jedan od predvodnika nove generacije, o kojoj je za Sputnjik sport govorio Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Sputnjik


Komentari