LEGENDARNI PET KEŠ NEMA DILEMU, NOVAK JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! To što on radi je neverovatno, Federer nije ni drugi u svojoj eri!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LEGENDARNI PET KEŠ NEMA DILEMU, NOVAK JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! To što on radi je neverovatno, Federer nije ni drugi u svojoj eri!

Mada su teniske legende još uvek na strani Rodžera Federera kada se spomene najbolji teniser u istoriji zbog njegovih rezultata pre svega kada su u pitanju Grend slem titule kojih Švajcarac ima 20, Rafael Nadal 19 i Novak Đoković 17, ima i onih kojima to nije odlučujući faktor. Među njima je i Pet Keš koji smatra da zvanje najboljeg u istoriji pripada Novaku Đokoviću, trenutno prvoplasiranom igraču sveta.

- Oni nisu normalni ljudi. Niko ne može da uradi ono što oni rade. Da biste bili toliko uspešni morate da budete opsednuti. Nenormalno je koliko se bore posle toliko godina. Ko bi pomislio da će neko sustići Federera, a sada Đoković ima najveće šanse - rekao je Keš. - Federer bi bio prvi u bilo koje vreme, sa bilo kojim reketom. Rafa i Novak su uveli nešto novo. Način na koji Rafa igra na šljaci je neverovatan. A Novak to može na svakoj podlozi. Ali ako pitate ko je najbolji od njih, to je Đoković, to je jasno. On igra protiv najboljih na njihovoj omiljenoj podlozi i pobeđuje. Teško je zanemariti i međusobni skor.

Đoković u međusobnom skoru protiv Nadala voidi sa 29:26, dok protiv Federera ima četiri pobede više pošto je rezultat 27:23.

- Svi govore da je Federer najbolji igrač svih vremena. Ali on nije čak ni drugi u svojoj eri - naglašava Keš. - Teško je poverovati. Ali ako ste najbolji svih vremena, trebalo bi da imate bolji učinak u međusobnom skoru sa svojim najvećim rivalima. Kada je o stilu reč, možda jeste najbolji kojeg sam video, neverovatan je rekord koji je postavio. Ali Đoković ima najbolji učinak od svih.

SD

Komentari