MOŽE LI NOVAK UZETI I ROLAN GAROS I US OPEN! Između dva turnira tek 7 dana razlike, RAFA ĆE BIRATI ŠLJAKU, FEDERER BETON, A NOLE?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • MOŽE LI NOVAK UZETI I ROLAN GAROS I US OPEN! Između dva turnira tek 7 dana razlike, RAFA ĆE BIRATI ŠLJAKU, FEDERER BETON, A NOLE?!

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž govorio je o očekivanjima za nastavak sezone. Nekada 19. teniser sveta se osvrnuo na potez organizatora Rolan Garosa da pomere svoj turnir.

Rolan Garos će ove godine biti igran od 20. septembra, samo nedelju dana nakon Ju-Es opena, ukoliko ne dođe do novih promena.

"Šta će Rafael Nadal da radi? Da li će igrati Ju-Es open ili će se čuvati za Rolan Garos? Male su šanse da osvojite oba Slema jedan za drugim", izjavio je Vudbridž.

On je objasnio glavne probleme kod ta dva turnira, a osvrnuo se i na planove Rodžera Federera.

"Ju-Es open je brutalan po pitanju vrućine i oporavka, a Rolan Garos po pitanju fizikalnosti koja je potrebna za igru na šljaci. Opcije su stvarno takve da će igrači morati da biraju jedno ili drugo. Većina neće to uraditi, ali od Federera očekujem da će igrati u Njujorku, a ne u Parizu, dok će će Rafa uraditi obrnuto", ističe 48-godišnjak, koji se zatim pita:

"Može li Novak onda da osvoji oba?"

Vudbridž je istakao još jedan problem sa ovakvom organizacijom.

"Rolan Garos i Vimbldon se igraju sa razmakom od dve nedelje, ali tu ste barem imali nedelju dana pauze, pa onda nedelju dana za pripremu. To ovde nije slučaj. Ako ste dubl igrač i dogurate daleko na Ju-Es open, onda nemate kada da igrate kvalifikacije za Rolan Garos. Ima mnogo problema o kojima organizatori nisu uopšte razmišljali kada su birali datum", podvukao je Australijanac.

RTS

Komentari