NADAL IMA NASLEDNIKA, IMA 16 GODINA I VEĆ POBEDU PROTIV TOP 200 IGRAČA! Isto je uradio i Rafa pre 18 godina kada je pobedio Delgada!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NADAL IMA NASLEDNIKA, IMA 16 GODINA I VEĆ POBEDU PROTIV TOP 200 IGRAČA! Isto je uradio i Rafa pre 18 godina kada je pobedio Delgada!

Španski teniser Karlos Alkaras Garfija, prvi je 16-godišnjak posle Rafaela Nadala koji je na ATP turniru savladao igrača iz prvih 200 na ATP listi.

Nadal je 2002. godine savladao Ramona Delgada u prvom kolu ATP turnira na Maljorki i prošlo je skoro 18 godina do naredne pobede 16-godišnjaka nad nekim igračem iz Top 200.

Alkaras Garfija je na startu ATP turnira u Rio de Žaneiru savladao Alberta Ramosa Vinolasa posle tri odigrana seta – 7:6, 4:6, 7:6.

Supertalentovanog Španca već neko vreme porede sa devetnaestostrukim Grend slem šampionom Nadalom, ali je Karlos posle prve ATP pobede u karijeri imao drugačiji stav.

"Volim da igram veoma agresivno, sa dosta vinera. Moj stil je manje-više isti Federerovom. Igram dosta agresivno sa izlascima na mrežu i dosta drop-šotova", izjavio je Alkaras Garfija.

Momak rođen 2003. godine je trenutno 408. teniser sveta. Ove sezone je osvojio dva ITF turnira, dok je na jednom poražen u finalu.

Trener mu je legendarni Huan Karlos Ferero, nekada najbolji teniser sveta, a do sada je u karijeri zaradio tek nešto više od 5.000 dolara.

U narednom kolu Rija igraće protiv Fernanda Korije iz Argentine.

B92.net


Komentari