NE, NOVAK TO NEĆE DOZVOLITI NADALU! Rafa namerio da uzme Ozi open, ĐOKOVIĆ SADA NEMA IZBORA! Legendarni Vudbridž nema dilemu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NE, NOVAK TO NEĆE DOZVOLITI NADALU! Rafa namerio da uzme Ozi open, ĐOKOVIĆ SADA NEMA IZBORA! Legendarni Vudbridž nema dilemu!

Postojala je mogućnost da, zbog retke bolesti koja ga muči, Rafael Nadal završi tenisku karijeru bez novog juriša na grend slem titulu, ali ne samo da to neće biti slučaj, već je njegov najnoviji stav možda razlog da se Novak Đoković vakciniše, iako to nije planirao.

Tako bar smatra australijska teniska legenda Tod Vudbridž, što je i istakao kada je upitan o poslednjim dešavanjima u "belom sportu".

No, krenimo redom.

Podsetimo najpre da španski as boluje od Miler-Vajsove bolesti, zbog koje stradaju kosti i dešavaju se prilični bolovi koje je jako teško otkloniti, ali izgleda da je operacija kojoj se Rafa podvrgao posle turnira u Vašingtonu - urodila plodom.

Tome u prilog ide i njegova najnovija izjava, a ona je potvrdila povratak čuvenog šampiona "belom sportu", i to mnogo brže nego što su se mnogi nadali. Naročito navijači Novaka Đokovića i Rodžera Federera, tandema koji poput Nadala ima po 20 grend slem pehara.

Naime, Španac je rešio da zaigra - već narednog meseca.

- Želja mi je da u decembru nastupim u Abu Dabiju, a onda na početku januara na još jednom, pred Australijan open i tako što spremniji dočekam takmičarske nastupe u Melburnu. Potpuno sam posvećen povratku, stvarno naporno radim da se tenisu vratim na pravi način, rekao je, između ostalog, Rafael Nadal u senzacionalnom obraćanju o stanju svoje povrede.

Činjenica da se Rafa sprema za novi grend slem pohod, dovela je i do velikog teksta u "Asu", jednom od najuglednijih španskih sportskih listova. Ne samo zbog Nadala, već i zbog činjenice da australijske vlasti ne odustaju od ideje da samo vakcinisani protiv SARS-KoV-2 tipa koronavirusa mogu da doputuju u tu zemlju, što znači da nevakcinisani neće moći da igraju na Australijan openu.

Postoje neke informacije iz sveta ženskog tenisa, otkriveno je pismo čelnika VTA da će nevakcinisane teniserke moći da učestvuju, uz obavezan dvonedeljni karantin, ali zasada nema zvanične potvrde toga.

U pomenutom tekstu "Asa" se, pored uvodnih informacija o Nadalu, ističe i sledeći stav Toda Vudbridža:

- Šokirala me je činjenica da je Novak Đoković dobio ovakav izazov od Nadala pred Australijan open. Sada je pravo pitanje da li se Rafa stvarno vraća, da li će osvojiti 21. grend slem titulu i tako sebe uzdignuti na prvo mesto po broju najvažnijih teniskih trofeja? Da li će ga Đoković pustiti da to uradi?

"As" potom dodaje rečenicu da "iz tog razloga, Vudbridž veruje da će Nadalova odluka staviti dodatni pritisak na Novaka da se vakciniše i tako sigurno dobije priliku da igra u Melburnu", a onda citira Australijanca još jednom:

- Ja sam ubeđen da Đoković ne želi da pusti Nadala da ga prestigne, pa će u nekom trenutku Novak morati da donese odluku da li će da se vakciniše. Prosto, ovo donosi dodatni pritisak na Đokovića da donese odluku. A ko uopšte i zna da li se Đoković do sada možda već i vakcinisao..

Novosti

Komentari