NEEE, NOVAČE NIJE TO VREDNO RIZIKA! ĐOKOVIĆ IGRAO POVREĐEN! Poraz od Alijasima je najmanji problem!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEEE, NOVAČE NIJE TO VREDNO RIZIKA! ĐOKOVIĆ IGRAO POVREĐEN! Poraz od Alijasima je najmanji problem!

Nole je trećeg takmičarskog dana ovog revijalnog takmičenja između "timova Evrope i sveta" izgubio od Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 3:6, 6:7(3). On je u subotu savladao Frensisa Tijafoa, a potom u paru sa Mateom Beretnijem savladao Aleksa de Minaura i DŽeka Soka,

Ali, više od samog poraza, koji se uopšte nije činio izvesnim nakon impresivnog starta meča i Novakovog vođstva od 2:0, navijače našeg najboljeg tenisera svih vremena zabrinulo je zdravstveno stanje Đokovića.

Jer, srpski as je, kako je uvodni set odmicao, sve češće pokušavao da "otrese bol" iz desne ruke, a sve ređe se posvećivao naglim promenima pravca kretanja. Da li je u pitanju povreda ručnog zgloba, a da li postoji i problem sa kretanjem zbog nekog bola u kuku/kolenu ili skočnom zglobu, ostaće još neko vreme nejasno, dok se sam Đoković o tome ne oglasi, ali... Bilo je evidentno da nije igrao onoliko sjajno koliko je u Lonodnu briljirao u ova dva dana, do pomenutih 2:0.

Posle tog vođstva, Kanađanin je preuzeo konce igre u svoje ruke, što je bilo i logična posledica činjenice da je Novak Đoković očajno servirao. Nada da bi epilog mogao da bude drugačiji pojavila se kada je Nole od 1:3 u drugom setu, usled naglog povećanja grešaka rivala, poveo sa 4:3. Ali...

Đoković je tada pružio možda i malo više nego što je njegovom telu prijalo, a imajući u vidu njegov "večiti stav" o neodustajanju, to možda i nije bilo čudno. Zato je i "produžio" trajanje ovog meča koliko god je mogao, sve do taj-brejka. A u njemu je Kanađanin odigrao bolje i, po svemu prikazanom, zasluženo pobedio, iako se za trud i Noletu treba "skinuti kapa" jer je bilo očigledno da je pružao više nego što bi njegovo fizičko stanje trebalo da dozvoljava.

Što se tiče samog Lejver kupa, "tim Sveta" je ovakvim ishodom poveo sa 10:8, pa mu jedna pobeda iz naredna dva meča treba za ukupan trijumf: slede dueli Stefanos Cicipas - Franses Tijafo i, ako bude bilo potrebe, Kasper Rud - Tejlor Fric. Podsetimo, trećeg dana nademtanja pobeda donosi tri boda.

Novosti

Komentari