NJUJORK BEZ NOVAKA, RAFE I RODŽERA! Kakav bi to bio Gren slem bez velike trojke?! JU-ES OPEN U NIKAD VEĆEM PROBLEMU!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NJUJORK BEZ NOVAKA, RAFE I RODŽERA! Kakav bi to bio Gren slem bez velike trojke?! JU-ES OPEN U NIKAD VEĆEM PROBLEMU!

Ovogodišnji Ju-Es open (31. avgust - 13. septembar) će se održati po svaku cenu. To se jasno moglo zaključiti iz brojnih izjava zvaničnika njujorškog slema, ali kakvo mišljenje o tome imaju igrači? Pa, ne baš najsjajnije, naročito ako se pogledaju izjave onih čiji se glas najsnažnije čuje

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, u teniskom svetu poznatiji i kao "velika trojka" su izneli brojne nedoumice oko odlaska u Njujork zbog okolnosti koje je izazvala trenutna pandemija virusa korona.

- Još nije ništa sigurno oko nastavka sezone, krajem meseca će se doneti konačna odluka. Što se Njujorka tiče, mere su trenutno veoma stroge. Jedna od njih je da po sletanju morate u karantin 14 dana što je za većinu tenisera, kao i za mene problem. Nemate pristup terenima za trening, morate da spavate u aerodromskom hotelu, ne bi bilo publike, medija. Ekstremni uslovi. Ne znam da li je to održivo. Većina igrača sa kojima sam razgovarao je bila negativna. Za mene je najrealnije da se nastavi na šljaci u Madridu, Rimu, uoči Rolan Garosa. Svi bi želeli da se vratimo na teren da igramo turnire i sam Ju-Es open, ali mora da postoji organizacija i razgovori sa svima o tome - rekao je Đoković za "RTS".

U ovom trenutku ni Rafael Nadal ne gaji previše optimizma kada je u pitanju njegov nastup u teniskom centru "Bili Džin King".

- Kada bi me pitali u ovom trenutku da li bih igrao u Njujorku, rekao bih ne. Za nekoliko meseci? Ne znam. Nadam se da će odgovor biti pozitivan, ali moramo da znamo kako će se stvari sa virusom korona odvijati i kakva će situacija biti u Njujorku, koji je teško pogođen trenutnom pandemijom - ispričao je Rafa španskim novinarima pre nekoliko dana.

Kada je u pitanju Federer, njemu je najveća zamerka to što se potencira igranje bez publike na stadionu "Artur Eš", koji je najveći stadion na otvorenom u "belom sportu" (kapacitet 23.771 mesto).

- Ne mogu da zamislim da igramo bez publike na najvećim turnirima - rekao je Švajcarac koji je, takođe, otkrio da još nije počeo da trenira, budući da se do nedavno oporavljao od operacije kolena.

Iz svega toga, jasno se može zaključiti da odlazak "preko bare" trenutno nije izvestan za najveće igrače u muškom tenisu. Još jedan problem može da stvara i potencijalni karantin od dve nedelje po ulasku u SAD, ali i Rolan Garos, čiji je početak (27. septembar) zakazan tačno dve nedelje od završetka Ju-Es opena (13. septembar). Naravno, to ne znači da se njihov stav neće promeniti u mesecima koji dolaze, a sve će verovatno zavisiti od toga kako se Njujork prevashodno izbori sa virusnom pandemijom.

Spremna zaštita na Dorćolu

Organizatori "Adrija tura" su uprkos obilnim padavinama u noći između ponedeljka i utorka, uspeli danas da osposobe terene za nastup igrača. Ukoliko im vreme ne bude išlo i narednih dana naruku, tereni na Dorćolu će biti zaštićeni od kiše kako bi se najpre "TSS tur" odigrao nesmetano, a zatim i za vikend "Adrija tur".

Novosti,rs


Komentari