NOLE ISKREN KAO NIKAD, GOVORIO O FEDERERU, KO JE GOAT, AUSTRALIJI... U poziciji je da piše istoriju tenisa i on to čini!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOLE ISKREN KAO NIKAD, GOVORIO O FEDERERU, KO JE GOAT, AUSTRALIJI... U poziciji je da piše istoriju tenisa i on to čini!

Novak Đoković se sprema za odbranu titule na mastersu u Parizu, koji počinje u danas.

U razgovoru sa nekadašnjom francuskom teniserkom Marion Bartoli za "RMC sport", Novak je ponovio da je iza njega teška godina, u kojoj je do sada nastupao na samo devet turnira.

- Emotivno i posebno, ali nakon Vimbldona se osećam ugodnije", rekao je Đoković, koji je propustio veliki deo sezone i turnire u Australiji i SAD, zbog zabrane ulaska u te zemlje kao nevakcinisana osoba.

Đoković je govorio o momentu koji je obiležio tenisku godinu - oproštaju Rodžera Federera.

- To je bilo jedinstveno iskustvo, biti akter tog događaja. Neverovatno je šta je Rodžer uradio na terenu i van terena. Izuzetno ga poštujem. Naravno da mi je na terenu on pre svega bio rival. Ja sam profesionalac, želim da pobedim. Ali, te noći rivalstva nije bilo, samo ogromno poštovanje. Nadam se da ću jednog dana i ja moći da odem kao Rodžer. To je bio divan trenutak.

Na pitanje da li smatra da je on najbolji teniser svih vremena, Đoković je odgovorio:

- Mnogo je parametara o kojima bi trebalo da se diskutuje. Ja sam veoma motivisan da pišem istoriju našeg sporta, a drugima prepuštam da o tome polemišu.

Interesovalo je legendarnu francusku igračicu otkud Đokoviću toliko motivacije da punih 20 godina igra profesionalno tenis.

- Potrebne su mnoge žrtve da se održi ovaj nivo na teniskom terenu. Ovaj život nije lak jer ste stalno u avionu i u hotelima. Sada sa decom, ima još i više emocija. U pitanju je ljubav i strast prema tenisu.

Čovek koji je osvojio sve masters titule (Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Kanada, Sinsinati, Šangaj, Madrid i Pariz) po najmanje dva puta svestan je traga koji je ostavio u ovom sportu.

- Svaki put kada sam na terenu sa reketom, čak i onih dana kada nisam motivisan, tražim inspiraciju da unapredim svoju igru. To je uslov broj jedan zbog kog nastavljam da igram posle 20 godina. Posle toga je tu ambicija osvajanja velikih titula koje imamo u tenisu i da budem u istoriji. Ja sam u posebnom trenutku. U poziciji sam da pišem istoriju mog sport. To je možda i najveća motivacija da nastavim da se takmičim.

Komentari