NOLE PRELOMIO, IGRAĆE US OPEN! NADAL ODUSTAO, PREOPASNO JE! Turnir bi trebalo da počne 31. avgusta i biće bez publike!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE PRELOMIO, IGRAĆE US OPEN! NADAL ODUSTAO, PREOPASNO JE! Turnir bi trebalo da počne 31. avgusta i biće bez publike!

Najbilji teniser sveta Novak Đokvić predvodiće igrače koji će učestvovati na Ju-Es openu objavila je teniska asocijacija Sjedinjenih Država. Turnir bi trebalo da počne 31. avgusta, a prethodi mu Masters u Sinsinatiju koji će se takođe igrati u Njujorku.

Teniska asocijacija Sjedinjenih Država objavila je da će najbolji teniser sveta predvoditi sedmoricu igrača koji su među deset najboljih na svetu.

Navodi se da će na turniru učestvovati Austrijanac Dominik Tim, Danil Medvedev iz Rusije, Grk Stefanos Cicipas, nemački teniser Aleksander Zverev, Italijan Mateo Beretini i David Gofan iz Belgije, uz brojne druge tenisere.

Na turniru neće učestvovati prošlogodišnji osvajač titule Rafael Nadal zbog trenutne globalne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, kao ni Švajcarac Rodžer Federer koji je posle operacije kolena završio sezonu.

Turnir bi trebalo da počne 31. avgusta, a prethodi mu Masters u Sinsinatiju koji će se takođe igrati u Njujorku.

Organizatori su najavili da će se turniri održati bez publike, uz oštre mere za sve učesnike zbog pandemije koronavirusa.

Španski teniser Rafael Nadal odlučio da ne putuje u SAD i ne zaigra na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Amerike.

Španac je putem društvenih mreža saopštio da neće igrati na ovogodišnjem Ju-Es Openu.

"Dugo sam razmišljao i odlučio da ne učestvujem na ovogodišnjem Ju-Es Openu. Situacija sa koronavirusom je veoma komplikovana svuda u svetu, izgleda da i dalje nije pod kontrolom. Ovo je odluka koju nisam želeo da donesem, ali sam odlučio da pratim srce", poručio je Nadal.

RTS/Teleks.info

Komentari