NOLE SE VRATIO, SVETE ČUVAJ SE! Novak Đoković pokorio Rim, NA REDU JE ROLAN GAROS!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE SE VRATIO, SVETE ČUVAJ SE! Novak Đoković pokorio Rim, NA REDU JE ROLAN GAROS!

Novak Đoković je u finalu ATP turnira masters serije u Rimu savladao petog tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa, sa 6:0, 7:6(5), čime je šesti put u karijeri došao do pehara ovog nadmetanja iz serije 1.000.

U svom 55. masters finalu, Nole je najpre nastupao kao u nekom teniskom transu - za čitav prvi set samo dvaput nije poslao prvi servis gde je želeo, dozvolio je suparniku svega četiri direktno osvojena poena (a napravio ih je 21), pa i ne čudi što je posle pola sata igre semafor pokazivao to što je pokazivao, Grka "na nuli", a Đokovića na set od pobede.

Međutim, nakon što je Cicipas, posle 36 minuta ove teniske borbe, uspeo da se "upiše" na pomenuti semafor centralnog terena na kompleksu "Foro Italiko", to je dalo krila i njemu i publici koja je "prešla" da navija za onog ko gubi. I, uz skandiranje imena Novakovog rivala, Đoković se našao pred dvostrukim problemom - morao je da se nosi sa navijačima, a naspram sebe je imao sve boljeg, sve preciznijeg, a po udarcima i dalje vrlo ubojitog rivala.

Cicipas je, pritom, iskorisio desetominutni (veći) pad u Noletovoj igri da osvoji tri gema u nizu, dok je u svakom od njih gubio svega po poen. A na sve to, uz 4:1 u njegovu korist, imao je i brejk loptu.

No, baš tada, Đoković je zablistao. Savršeno skraćena bekhend dijagonala otklonila je pomenutu opasnost od nedostižnog zaostatka, a potom je Novak "dodao gas" i, iz minuta u minut, stizao Grka, sve do 5:5, a potom i izborenog brejka.

U njemu je, kao i dan ranije protiv Kaspera Ruda, Đoković nadmašio rivala i došao do titule, šeste rimske, a 38. na mastersima - što je za dve više od drugoplasiranog na toj listi, Rafaela Nadala. A upravo će Rafa, i ostatak "rivala sa šljake" biti naredna Noletova meta: za sedam dana predstoji Rolan Garos, na kome Srbin brani titulu jer je upravo Cicipasa pobedio u prošlogodišnjem finalu posle velikog preokreta (od 0:2 do 3:2 u setovima).

Novosti

Komentari