NOVAČE, FEDERERU JE OSTAO JOŠ OVAJ REKORD, SRUŠi GA! Đoković saznao rivale u Torinu, realno dobro je prošao!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, FEDERERU JE OSTAO JOŠ OVAJ REKORD, SRUŠi GA! Đoković saznao rivale u Torinu, realno dobro je prošao!

Novak Đoković je saznao rivale na poslednjem turniru koji će igrati ove godine!

Novak Đoković je već osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja januara 2022. godine i to pre kraja ove sezone, a poslednji turnir koji će odigrati je završni masters koji se ove sezone održava u Torinu.

Održan je žreb i ponato je sa kim će Srbin biti u grupi! Čekaju ga redom mlade nade, a neke je ove sezone već pobeđivao.

ZELENA GRUPA: Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Kasper Rud

CRVENA GRUPA: Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Mateo Beretini, Hubert Hurkač

Igra se u dve grupe u kojima igra svako sa svakim i dva najbolja iz svake grupe idu u polufinale. Tu se prvoplasirani iz jedne sastaju sa drugoplasiranim iz druge grupe.

Završni turnir donosi mnogo poena jer svaka pobeda u grupnoj fazi donosi po 200 poena, zatim trijumf u polufinalu vredi 400, a pobeda u finalu 500 bodova. Ukoliko neko osvoji turnir bez poraza dobiće 1.500 bodova.

Prošle sezone osvajač je bio Danil Medvedev i to prvi put u karijeri, dok je Novak do sada osvajao završni turnir pet puta, ali poslednji put 2015. godine. Od tada je dva puta gubio finala, 2016. od Endija Mareja i 2018. od Aleksandra Zvereva.

Ukoliko ove sezone uzme pehar Novak će šesti put biti osvajač završnog turnira i izjednačiće se sa Rodžerom Federerom po broju pobeda na završnom mastersu.

Novak, Medvedev, Cicipas i Zverev su već osvajali završni turnir, dok je ovo Kasperu Rudu i Hubertu Hurkaču prvi put da igraju na završnom turniru.

Ukoliko se neko povredi Janik Siner i Kameron Nori čekaju kao zamene.

Mondo

Komentari