NOVAČE, NEMOJ DA NAS PLAŠIŠ! Đoković u trećem kolu US opena, ALI… HOĆE LI POVREĐENO RAME IZDRŽATI?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, NEMOJ DA NAS PLAŠIŠ! Đoković u trećem kolu US opena, ALI… HOĆE LI POVREĐENO RAME IZDRŽATI?!

Novak Đoković se plasirao u treće kolo US opena pobedom nad Argentincem Huan Ignasijom Londerom sa 6:4, 7:6 (3), 6:1, ali. Najbolji teniser sveta se namučio u prva dva postojk velika zebnja kad je daljni nastup na US openu u pitanju!

Novak je nekoliko puta u toku meča tražio medicinsku pomoć.

Posle svega viđenog u drugoj rundi meča u Njujorku ostaje samo jedno pitanje: Da li će rame i dalje ometati Novaka Đokovića? Bila bi neprocenjiva šteta da ga povreda udalji od odbrane trofeja osvojenog prošle godine...

Ceo meč Đoković se borio sa upornim Argentincem, ali i sa samim sobom i bolom koju je osećao u levom ramenu i koja mu je smetala tokom servisa i odigravanja bekhenda.

- Morao sam da dam sebi vremena kako bih shvatio o kakvoj se povredi radi. Večeras je to uticalo na moju igru, posebno tokom servisa i na bekhendu. Nije bilo lako igrati sa takvim osećajem u ruci. Nisam to iskusio mnogo puta u karijeri. Takođe, imao sam sreće što sam uspeo da nađem način da se vratim u meč i da ga završim u tri seta. Imao sam medicinski tajm aut, na pauzama sam pokušavao sam da se snađem kako bih ispoštovao pravila koja postoje vezano za medicinsku pomoć tokom meča. Sve to mi je pomoglo da ostanem u meču. Sredinom prvog seta nisam bio siguran da li ću uspeti da odigram meč do kraja. Zaista mi je drago što jesam. Sutra ću imati preglede i konsultacije sa lekarima i nadam se da će mi ova dva dana biti dovoljna da se oporavim kako bih mogao da igram bez bolova, ako to bude moguće - rekao je na konferenciji za medije Đoković.

Na terenu je, odmah nakon meča, Đoković rekao da problem sa ramenom nije nova povreda.

- Nova je u smislu da tokom karijere nikada nisam imao konkretno ovakvu povredu. Ali, nije nova jer me muči već nekoliko nedelja. Nekih dana je bol jača, nekih slabija, menja se. Ovo danas je bilo snažno i nepredvidivo. Ali, kao što sam već rekao, moraš da nađeš način da se izboriš u takvoj situaciji. Nisam bio u ovakvoj situaciji često, ali kao i svaki profesionalni teniser, mnogo puta sam morao da nađem način da igram i kada imam bolove. Dobra stvar kod Grend slem turnira je da imate dan pauze između mečeva. Nadam se da će to biti dovoljno - pojasnio je Novak.

Naredni rival Đokovića biće pobednik duela Dušan Lajović - Denis Kudla.

Teleks.info/SD

Komentari