NOVAČE, OPREZ! AUSTRALIJA NIJE ODUSTALA, KUVA SE NEŠTO OPASNO! Hok bi da Srbinu ne da šansu da se brani!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, OPREZ! AUSTRALIJA NIJE ODUSTALA, KUVA SE NEŠTO OPASNO! Hok bi da Srbinu ne da šansu da se brani!

Novaku Đokoviću je viza vraćena ponedeljak i on je pušten iz pritvora, međutim njegov nastup na Australijan Openu još uvijek visi o koncu.

Australijski ministar Aleks Hok za imigraciju i dalje bi mogao da mu ponovo ukine vizu kako bi se započeo postupak deportacije. Na njegovu odluku se još čeka kako bi ustanovio dalji smijer događaja. Od samog ishoda njegove odluke zavisi Novakova sudbina na Australian openu. Iz Saveznog izvora su potvrdili da gospodin Hoke još uvek pregleda dokumente koje su Đokovićevi advokati podnijeli u srijedu, što je odložilo proces danima. Jedan od scenarija koju mu vjerovatno slijedi jeste da ga podmuklo izbace, što kao mogućnost navodi australijski portal Age.

Naime šuška se da bi ministar mogao donijeti odluku u petak, što Novaku ostavlja sekunde da djeluje. Ukoliko ministar kao svoj konočan sud dadne negativan odgovor, Novak nema baš puno prostora da pokrene žalbu.

Moglo bi se desiti i da Novak ostane, ukiliko vlada nema dovoljno jak argument da ga deportuje.

– Oni , možda neće moći da povuku okidač, jer bi mogli pomisliti da ovo nije apsolutno otporno na metke – Izjavio je za medije Džastin Kvil, partner australijske advokatske firme u Melburnu

Vlada bi time dala auto gol sebi, obzirom da je politika Australije da ne daje dozvolu nevakcinisanim ljudima da uđu u zemlju. Ona ne daje objašnjena kako je do toga došlo. Vlada Austrailije se u ovom slučaju nije pokazala kao uspješna.

– Ova vlada je doživela grend slem neusjpeha. Nije bila uspješna u praćenju, testiranju, vakcinama i namjenski napravljenom karantinu. Sada na to dodajemo i grend slem i debakl sa Novakom Đokovićem, koji izaziva ogromnu međunarodnu sramotu – rekao je premijer savezne države Viktorije, Danijel Endrjuz

Ukoliko Đoković odnese trijumf na Australijan openu to bi mogao biti razlog za dalja politička previranja u Austrailiji, a srpski teniser bi tada bio apsolutni pobjednik nad političkim liderima te države.

Podsjetimo da je Đoković u Melburnu odnio trofej već devet puta, desi li se da Novaku odobre da ostane, ali izgubi, moglo bi se doći do zaključaka da Novak nije odnio pobjedu uslijed pretrpljenih „trauma“ u predhodnom periodu, što opet baca sjenu na vladu Australije.

Najpovoljniji ishod po Australiju bi definitvno bio da se igrom slučaja ili na „neki neobjašnjivi način“ Đoković zarazi virusom korona (ili da bar test na koronu u Australiji bude pozitivan, a on lošeg zdravlja) i da u tom slučaju dođe do njegovog povlačenja. Novak će zbog toga morati dodatno da pazi na to ko mu prilazi i gde ide.

Novosti

Komentari