NOVAČE, RASTURI GA U LONDONU! RAFU VIŠE NE BOLI NOGA, SPREMA SE ZA VIMBLDON! Španac je medicinski fenomen, do juče je bio na štakama, a sada...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAČE, RASTURI GA U LONDONU! RAFU VIŠE NE BOLI NOGA, SPREMA SE ZA VIMBLDON! Španac je medicinski fenomen, do juče je bio na štakama, a sada...

Rafael Nadal je u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa savladao Novaka Đokovića i na kraju i osvojio trofej. Igrao je tenis kao u najboljim danima, a usled čestog pominjanja povrede i jakih bolova sa kojim se suočava navijači su se pitali da li koristi nedozvoljena sredstva kako bi se takmičio.

Najnovije slike govore nam da će Rafael Nadal nastupiti na turniru u Londonu, Španac je već krenuo sa pripremom za turnire na travi i to iza zatvorenih vrata.

Bol dolazi i odlazi, čudo ili nešto više?

Odmah nakon što je proslavio trofej, Nadal je snimljen sa štakama, jedva je hodao, a nekoliko dana kasnije ponovo je vaskrsao, što sve više podgreva sumnje da se ne radi o običnoj povredi i injekcijama koje umrtvljuju živac.

NJegov doktor Anhel Ruis Kotoro govorio je o "čudu"...

- Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi - dodao je Rafin lekar.

Toni Nadal ostavio je prostora da će "bik sa Majorke" igrati u Londonu, a najnovije slike to potvrđuju.

Zanimljivo je da je i sam Rafael Nadal rekao pre tačno godinu dana da igrač sa povredom ne može da igra na tom nivou, osvrćući se na Novakovu igru, izgleda da to ne važi kada je on sam u pitanju.

Oglasila se i antidoping agencija

Direktor VADA Olivije Nigli odbacio je ove optužbe na račun Španca:

- Ako se neki proizvod nalazi na spisku zabranjenih proizvoda, to znači da utiče na performanse, da je loš za zdravlje i da je u suprotnosti sa sportskom etikom. Injekcije anestetika nisu zabranjene i to nije naš previd. Postavilo se pitanje, raspravljalo se o tome, nema ih na spisku jer ne poboljšavaju performanse i u osnovi nisu loše - tvrdi Nigli i dodaje:

- Je li to dobra medicinska praksa? Je li prihvatljivo da elitni sportista dobija injekcije pre nastupa? To je rasprava između lekara i rasprava o medicinskoj etici. Rafael Nadal osvojio je 14 titula na Rolan Garosu. Ako je osvojio trinaest bez injekcija, verovatno nije zbog njih osvojio četrnaestu - zaključio je Nigli.

Nema sumnje da ukoliko bude igrao u formi kakva ga je krasila na Rolan Garosu, pred Novakom Đokovićem je težak posao u pokušaju da odbrani trofej na Vimbldonu.

Podsetimo, ukoliko vlasti Amerike ne budu promenile pravila za ulaz u zemlju Noletu bi vrlo lako to mogla da bude poslednja prilika za trofej, pošto u Australiju takođe nije mogao zbog kovid protokola.

Novosti

Komentari